Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 95 гостей.

Школа мистецтв м.Артемівська

Знайомство вчителів ЗОШ №18 з майбутніми учнями з «Кріпиша»

Переглядів: 2302
27.11.2015 - 11:27

Як казав В.О. Сухомлинський, «школа не повинна вносити різкого перелому в життя дитини. Нехай, ставши учнем, дитина продовжує робити сьогодні те, що робила вчора. Нехай нове з'являється в її житті поступово і не збентежує лавиною переживань».

Колектив дошкільного навчального закладу №49 «Кріпиш» вважає головними завданнями співпраці ДНЗ і школи створення психолого-педагогічних умов, що забезпечують сприятливий перебіг процесу адаптації першокласників до шкільного навчання (природність переходу з дитячого саду в школу); поглиблення інтересу дітей до життя в школі.

Як свідчать дослідження, об’єднання у комплексі двох підсистем значно посилює його виховні можливості, створює умови для психологічно комфортного переходу дитини з дитсадка у школу.

У ДНЗ №49 «Кріпиш» відбулося попереднє знайомство вчителів ЗОШ №18 Наталі Северін, Вікторії Жабко зі своїми майбутніми учнями. Дошкільнята старшої групи «Соняшники» разом зі своїми педагогами Пискун Ларисою та Маляренко Ольгою продемонстрували наявні знання з грамоти та математики, разом з вчителями провели фізхвилинку та комунікативну гру «Знайомство».

За останні п'ять років у «Кріпиші» склалася стійка система відвідування вчителями старших груп, де педагоги школи мають змогу спостерігати за діяльністю дітей на заняттях та поза ними, провести бесіди з дітьми та їх вихователями.

Дана система роботи дає відчутні результати, тому що допомагає дитині уникнути стресу при переході у школу, формує позитивне ставлення до навчання.

У ДНЗ №49 «Кріпиш» відбулося попереднє знайомство вчителів ЗОШ №18 зі своїми майбутніми учнями. У ДНЗ №49 «Кріпиш» відбулося попереднє знайомство вчителів ЗОШ №18 зі своїми майбутніми учнями.