Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 98 гостей.

Сайт Артемівської міської централізованної бібліотечної системи

Ми – маленькі українці

Переглядів: 4425
29.03.2016 - 12:54

У рамках міського патріотичного марафону, оголошеного відділом освіти Артемівської міської ради (м. Бахмут), на виконання річного плану роботи у дошкільному навчальному закладі №47 «Оленка» пройшло засідання клубу «Найрозумніший» у формі інтелектуальної розваги для вихованців з дитячих садків №16, 39, 47 та першокласників ЗОШ №12 в рамках роботи округу №2 «Крок у майбутнє» за темою «Ми – маленькі українці».

Основна мета зустрічі – сприяння розширенню уявлень дітей про рідну країну, державні та народні символи, українські страви, казки та вислови; виховання патріотичних почуттів; покращення інтелектуального потенціалу вихованців; розвиток соціально-комунікативних навичок, уміння встановлювати контакт з однолітками. Команди учасників формуються із представників різних дошкільних закладів та школи у ході розваги і дітям необхідно спочатку познайомитись, щоб спільно виконувати різноманітні завдання, а потім взаємодіяти, домовлятися, радіти у разі перемоги, підтримувати один одного під час невдач.

Діти із задоволенням відповідали на питання ведучого, практичного психолога дитячого садку №47 Олени Гапонюк, спільно добирали продукти до запропонованої української страви, відгадували казки, складали із частин народні вислови та прислів’я. Маленькі україночки вразили учасників весняним таночком, а народна гра «Віночок» та жвава естафета «Перенеси ложкою» викликали масу позитивних емоцій. Українська музика, вірші, музичні паузи сприяли підтриманню загальної атмосфери свята. Педагоги старших груп та вчитель мали нагоду аналізувати дії своїх вихованців, пишатися їхніми успіхами, а також спілкуватися з колегами.

Освітній округ «Крок у майбутнє» має символічну назву. Дошкільний вік – це наче перша сходинка у самостійне життя, а друга сходинка – школа. І від нас залежить наскільки буде сформоване у дітей почуття гордості за свою країну, формування національної свідомості, готовності бути гідним громадянином своєї держави.

Ми – маленькі українціМи – маленькі українціМи – маленькі українціМи – маленькі українці

Останні статті на сайті