Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 162 гостя.

Сайт Артемівської міської централізованної бібліотечної системи

Чисте місто

Переглядів: 2439
13.04.2016 - 13:23

Наше місто - одно з найбільш екологічно чистих в Донецькій області. Відсутність шкідливих забруднюючих атмосферу промислових підприємств і фабрик позитивно позначається на екосистемі землі, повітря і грунту.

«Артемівський центр професійно-технічної освіти» знаходиться недалеко від одного з місць відпочинку городян - Північним ставком.  Який, доречі має свою історію: Північний ставок був утворений перед Великою Вітчизняною війною на околиці міста, для заправки паровозів водою. При копанні луки були виявлені ключі води, які і наповнили котлован. Тому що залізниця, яка проходила поруч, вважалася стратегічним об'єктом, такий резервуар води був дуже необхідним для залізничних комунікацій. Тут же була побудована велика насосна станція, що служила для подачі води на більш високий рівень залізничних шляхів. Згодом паровози зникли, ставок залишився і став місцем культурного відпочинку.

Сьогодні, здійснюючи прогулянки, екскурсії, інколи бачиш, в якому екологічно забрудненому стані знаходиться наш водойм і прилегла територія.

Навесні, щорічно учні Артемівського центру професійно - технічної освіти традиційно підтримують та наводять порядок на території водоймища,  прилеглих околицях. Не винятком були і квітневі дні цього тижня, які співпали з проведенням міської акції «Чисте місто». Дружний колектив Центру збирав сміття та придавав естетичний вид зоні відпочинку городян після зимової сплячки природи. Учні розвісили закликаючи знаки,  які будуть мотивувати містян до підтримки порядку та збереження чистоти.

Завдяки ініціативі громади, небайдужих городян, та учнів нашого Центру буде збережено цей унікальний куточок, який утворений за допомогою природи і людських рук.

Чисте містоЧисте містоЧисте місто

Останні статті на сайті