Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 92 гостя.

Презедент України

У Бахмуті відбулися заходи до дня 30-ї річниці аварії на Чорнобильській АЄС

Переглядів: 2488
26.04.2016 - 14:30

До дня 30-ї роковини аварії на Чорнобильській АЄС у Бахмуті пройшов мітинг біля пам’ятного знаку «Дзвони Чорнобиля».

На мітингу були присутні ліквідатори аварії, вдови загиблих, міська влада, представники трудових колективів міста, громадські організації, студенти, школярі та місцеві жителі.

Всі вони зібралися для того, щоб вшанувати пам’ять тих, хто 30 років назад зупинив одну з самих масштабних техногенних катастроф у світі.

До усіх присутніх звернувся Бахмутський міський голова Олексій Рева та зазначив, що поруч з нами живуть справжні герої, які зупинили смертоносну хвилю Чорнобильської аварії.

«Ліквідатори наслідків аварії в екстремальних умовах, ціною свого життя та здоров’я, захистили нас, наших дітей і онуків від ядерної стихії, стали героями. Це робочі, лікарі, військовослужбовці, які були покликані врятувати всіх, хто живе на планеті Земля від навислої атомної загрози. У цей пам'ятний день від імені всіх жителів міста висловлюю слова вдячності кожному з вас»,- відзначив міський голова.

Борис Іщенко – голова громадської організації «Союз Чорнобиль України» також звернувся до присутніх та наголосив: «Щорічно люди, які у різні роки були направлені на ліквідацію аварії на Чорнобильській атомній станції, приходять сюди до пам’ятного знаку. Деяких з них вже немає в живих, багато стали інвалідами. Але ліквідатори внесли неоціненний, надзвичайно важливий внесок у збереження нашої країни від такого «мирного» атому».

Наприкінці заходу, відповідно до кількості років трагедії, пролунало 30 сумних дзвонів. Представники організацій та підприємств міста поклали квіти до Чорнобильського дзвону.

Після мітингу ліквідатори аварії на ЧАЕС, а також вдови загиблих були запрошені до розважального центру «Перемога», де пройшов вечір пам’яті Чорнобильців.

Присутній на заході міський голова Олексій Рева ще раз побажав присутнім міцного здоров'я, щастя, миру і благополуччя та вручив ліквідаторам подяки Бахмутської міської ради. Після урочистої частини усі присутні змогли переглянути фільм «В суботу», який розповідає події рокової ночі 26 квітня 1986 року.

До дня 30-ї роковини аварії на Чорнобильській АЄС у Бахмуті пройшов мітинг біля пам’ятного знаку «Дзвони Чорнобиля». До дня 30-ї роковини аварії на Чорнобильській АЄС у Бахмуті пройшов мітинг біля пам’ятного знаку «Дзвони Чорнобиля». До дня 30-ї роковини аварії на Чорнобильській АЄС у Бахмуті пройшов мітинг біля пам’ятного знаку «Дзвони Чорнобиля». До дня 30-ї роковини аварії на Чорнобильській АЄС у Бахмуті пройшов мітинг біля пам’ятного знаку «Дзвони Чорнобиля». До дня 30-ї роковини аварії на Чорнобильській АЄС у Бахмуті пройшов мітинг біля пам’ятного знаку «Дзвони Чорнобиля». До дня 30-ї роковини аварії на Чорнобильській АЄС у Бахмуті пройшов мітинг біля пам’ятного знаку «Дзвони Чорнобиля». До дня 30-ї роковини аварії на Чорнобильській АЄС у Бахмуті пройшов мітинг біля пам’ятного знаку «Дзвони Чорнобиля». До дня 30-ї роковини аварії на Чорнобильській АЄС у Бахмуті пройшов мітинг біля пам’ятного знаку «Дзвони Чорнобиля». До дня 30-ї роковини аварії на Чорнобильській АЄС у Бахмуті пройшов мітинг біля пам’ятного знаку «Дзвони Чорнобиля». До дня 30-ї роковини аварії на Чорнобильській АЄС у Бахмуті пройшов мітинг біля пам’ятного знаку «Дзвони Чорнобиля». До дня 30-ї роковини аварії на Чорнобильській АЄС у Бахмуті пройшов мітинг біля пам’ятного знаку «Дзвони Чорнобиля». До дня 30-ї роковини аварії на Чорнобильській АЄС у Бахмуті пройшов мітинг біля пам’ятного знаку «Дзвони Чорнобиля». До дня 30-ї роковини аварії на Чорнобильській АЄС у Бахмуті пройшов мітинг біля пам’ятного знаку «Дзвони Чорнобиля».

Останні статті на сайті