Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 138 гостей.

Донецька обласна рада

Увага! Акція з обстеження осіб з недосконалим остеогенезом (кришталевих людей)

Переглядів: 4160
29.04.2016 - 11:26

Звертаємо увагу мешканців Бахмута, Соледара та Часов Яра!

16-18 травня 2016 року, за ініціативи громадської організації «Всеукраїнська асоціація кришталевих людей», в Україну приїде група вчених і лікарів з Тартуського Університету (Естонія), які займаються дослідженням та лікуванням людей з Недосконалим Остеогенезом (НО). Головною метою дослідження є генетичний (ДНК та РНК) аналіз людей з вродженою крихкістю кісток (в Україні дане дослідження в медичних та дослідницьких закладах МОЗ України провести не має можливості).

Під час дослідження буде збиратись генеалогічна інформація (родинне дерево), інформація про здоров’я пацієнта та найближчих родичів, а також пробі крові на аналіз. Дане дослідження дасть змогу пацієнтам підтвердити клінічний діагноз НО із вказівками мутації. Крім того, буде змога отримати консультацію лікаря –ортопеда, яка вже понад 20 років займається лікуванням та дослідженням НО пацієнтів різного віку в Естонії.

За інформацією організаторів зазначеної акції та департаменту озорони здоров’я Донецької облдержадміністрації обстеження осіб з недосконалим остеогенезом відбудеться на базі Харківського спеціалізованого медико-генетичного центру за адресою: м.Харків, проспект Перемоги, 13.

Додаткову інформацію можливо отримати в амбулаторіях за місцем проживання.

Останні статті на сайті