Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 118 гостей.

Сайт Артемівської міської централізованної бібліотечної системи

Сергій Савчук: Коштів у держбюджеті на допомогу ОСББ при утепленні достатньо

Переглядів: 2278
28.07.2016 - 10:37

«Ми ведемо абсолютно чесну політику по відношенню до наших громадян. Тому інформую, що коштів у державному бюджеті на відшкодування витрат ОСББ та ЖБК під час утеплення у цьому році вистачить», - повідомив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук слухачам Громадського радіо та запевнив, що об’єднання співвласників можуть впевнено звертатися до Ощадбанку, Укргазбанку чи Укрексімбанку за коштами, брати усі необхідні матеріали та починати утеплення багатоповерхівки.

«Мешканцям багатоповерхівок раджу максимально активізуватися, поки літній період, та звернутися до банків за коштами, до Агентства та органів місцевого самоврядування за відшкодуванням і - утеплюйтесь», - наголосив С.Савчук.

Сергій Савчук поінформував, що на сьогодні Урядовою програмою скористалося вже майже 300 ОСББ. З держбюджету вони отримують  відшкодування 40% суми залучених коштів, а від місцевої влади – до 25% річних та до 40% суми «теплого» кредиту. Наприклад,  ОСББ у Києві зможуть розраховувати на 70%-відсоткову компенсацію, адже, окрім Урядової допомоги,  вони отримають 30% відшкодування від міської ради.

«У результаті впровадження енергоефективних заходів економія витрат на енергоресурси складає від 30 до 50%. Наприклад, якщо ОСББ замінило освітлення у під’їздах, то вони на 70% менше платять за світло. Встановлення ІТП дає можливість не лише обліковувати споживання тепла, а ще й регулювати його подачу. Результати опитування учасників програми показали, що більше 80% ОСББ стали не тільки менше платити за комунальні послуги, а й комфортніше жити. Ціна квартир в утеплених багатоповерхівках збільшилася на 25%», - додав С.Савчук.

Голова Агентства також нагадав успішний приклад участі ОСББ у програмі. Так, у Луцьку ОСББ «Явір-2011» оформило кредит на 2 млн грн. для проведення комплексної термомодернізації багатоповерхівки. Агентство при цьому відшкодувало 40% суми кредиту, а місцева влада – відсотки за кредитом. Після утеплення витрати мешканців будинку на опалення зменшилися удвічі: з 15,54 грн/м2 до 7,16 грн/м2.

Управління комунікації та зв’язків з громадськістю Донецької облдержадміністрації

Останні статті на сайті