Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 121 гість.

Школа мистецтв м.Артемівська

Перші кроки до дорослого життя

Переглядів: 2612
27.09.2016 - 13:49

В житті кожної людини настає час, коли вона обирає свій шлях в майбутнє. Вибір професії, яка відповідає інтересам, нахилам і особливостям особистості учня,  -  завдання складне і не завжди під силу самому підлітку.  Обрати професію старшокласникам зазвичай радять батьки, друзі, вчителі, але часто такі поради є суб’єктивними.

Щоб випускники шкіл не помилилися у виборі життєвого шляху, Артемівським міським центром зайнятості  проводиться чимало профорієнтаційних заходів, які допомагають випускникам визначитися з майбутньою професією, зважаючи як на їх здібності та таланти, так і на перспективність цієї професії на ринку праці. Саме тому вже традиційним стало щорічне    проведення для старшокласників  «Ярмарку професій».

23 вересня 2016 року в Артемівському міському центрі зайнятості відбувся черговий «Ярмарок  професій» та послуг служби зайнятості для випускників загальноосвітніх шкіл за участю 13 навчальних закладів  Бахмута, Соледара, Харкова, Краматорська (Донбаська державна машинобудівна академія, Українська інженерно-педагогічна академія, Національна фармацевтична академія, Харківський національний економічний університет, Донецький університет економіки і права, Горлівський інститут іноземних мов, Артемівське медичне училище, Артемівське педагогічне училище, Артемівський коледж транспортної інфраструктури, Артемівський індустріальний технікум, Артемівський центр професійно-технічної освіти, Артемівський професійний аграрний ліцей, Соледарський професійний ліцей).

Присутні на ярмарку  навчальні заклади підготовили презентації, з яких учнівська молодь  безпосередньо дізналася про умови вступу, навчання, стан матеріально-технічної бази, організацію виробничої практики та дозвілля студентів.  Студентська молодь АЦПТО, АПАЛ, АІТ, АПУ Горлівський ІІМ, УІПА, порадувала присутніх різноманітними співочими, танцювальними талантами та дотепними гумористичними виступами та перетворила ярмарок у справжнє свято.

Крім цього, фахівці Артемівського міського центру зайнятості ознайомили старшокласників з особливостями професій та спеціальностей, які є актуальними на регіональному ринку праці, послугами служби зайнятості для випускників шкіл, можливістю отримати професію за сприяння служби зайнятості тощо. Також всі бажаючі  мали змогу  пройти профдіагностичне тестування та отримати рекомендації щодо професійної спрямованості особистості. Вперше була запропонована новітня форма роботи з учнівською молоддю –  демонстрація профорієнтаційних мультфільмів «Професії майбутнього» під час проведення Ярмарку.

Ярмарок відвідало більше 260 учнів старших класів загальноосвітніх шкіл Бахмута, у тому числі школи-інтерната №1. Сподіваємося, що в результаті  кожен  учень визначиться з надзвичайно важливим життєвим вибором - обере ту професію,  яка даруватиме радість, натхнення та матеріальне благополуччя.

До речі, випускники шкіл минулих років ще можуть встигнути стати  учнями Артемівського ЦПТО, де і на сьогодні подовжено набір на 2016-2017 учбовий рік.