Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 123 гостя.

Сайт Артемівської міської централізованної бібліотечної системи

Освітяни Бахмутської міської ради зібралися на колегії Управління освіти

Переглядів: 1921
28.09.2016 - 12:18

Відповідно до плану роботи Управління освіти Бахмутської міської ради відбулось засідання колегії на початку 2016-2017 навчального року під головуванням начальника Марини Рубцової.

На порядок денний винесено питання про стан управлінської діяльності керівників навчальних закладів щодо організованого початку 2016-2017 н. р. З означеного питання перед керівниками виступили заступник начальника Оксана Карпець, спеціалісти Управління освіти Анна Орел, В’ячеслав Помінов, Людмила Анісімова, завідувач міського методичного кабінету Ніла Лисюк. Кожен із них надав вичерпну інформацію щодо аналізу кадрового забезпечення галузі, формування мережі загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів, стану матеріально-технічної підготовки приміщень, створення безпечних та комфортних умов навчання і виховання дітей. Наголошено на необхідності тримати на постійному контролі роботу щодо збереження і розвитку мережі навчальних закладів; забезпечення конституційних прав дітей і молоді щодо їх стовідсоткового охоплення навчанням і вихованням; сприяння рівному доступу до повноцінної освіти різним категоріям учнів (у т.ч. навчання за екстернатною та дистанційною формами); забезпечення виконання протягом року заходів у рамках Концепції національно-патріотичного виховання; удосконалення роботи з комплектування закладів педкадрами; дотримання вимог правил безпеки під час навчально-виховного процесу, позакласних заходів.

Людмила Анісімова, спеціаліст Управління освіти, ознайомила керівників навчальних закладів з рівнем управлінської діяльності щодо здійснення контролю за системою виховної роботи у школах. У ЗОШ - інтернаті №1, ЗОШ №10 та ЗОШ №12, була проведена тематична перевірка за підсумками минулого року з означеного питання. Відмічено, що планування виховної роботи в навчальних закладах в цілому носить системний характер. Ця робота спрямована на створення умов для розвитку особистості кожного учня. Значно покращилась ситуація щодо ведення книг внутришкільного контролю. Роботу адміністрацій школи-інтернату №1, ЗОШ №10 щодо планування та виконання власної контрольно-аналітичної діяльності за станом виховної роботи визнано на достатньому рівні, у ЗОШ №12 – на задовільному. Рекомендовано не тільки змінити підходи до планування контрольно-аналітичної діяльності з усіх напрямків виховної роботи та здійсненні внутришкільного контролю, але й щодо аналізу виховних заходів, методів та прийомів, які використовує класний керівник.

Про стан організації роботи з безпеки дорожнього руху в закладах освіти доповів головний спеціаліст - начальник служби охорони праці та безпеки життєдіяльності В’ячеслав Помінов. З метою здійснення широкої профілактичної роботи щодо попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму, поширення кращих форм і методів профілактичної роботи серед учнів, вихованців з 20.08 по 20.09.2016 р. в дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних закладах Управлінням освіти проводилися профілактичні заходи безпеки дорожнього руху «Увага! Діти на дорозі!». У заходах взяли участь всі учасники навчально-виховного процесу. Керівникам закладів рекомендовано вважати попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму одним із пріоритетних напрямків виховання учнів, яке потребує постійної уваги і кропіткої щоденної роботи з усіма учасниками навчально-виховного процесу, в тому числі і з батьками.

За підсумками роботи колегії прийняті відповідні рішення з кожного питання, які взяті на контроль для забезпечення виконання.

Відповідно до плану роботи Управління освіти Бахмутської міської ради відбулось засідання колегії на початку 2016-2017 навчального року під головуванням начальника Марини Рубцової.Відповідно до плану роботи Управління освіти Бахмутської міської ради відбулось засідання колегії на початку 2016-2017 навчального року під головуванням начальника Марини Рубцової.Відповідно до плану роботи Управління освіти Бахмутської міської ради відбулось засідання колегії на початку 2016-2017 навчального року під головуванням начальника Марини Рубцової.Відповідно до плану роботи Управління освіти Бахмутської міської ради відбулось засідання колегії на початку 2016-2017 навчального року під головуванням начальника Марини Рубцової.Відповідно до плану роботи Управління освіти Бахмутської міської ради відбулось засідання колегії на початку 2016-2017 навчального року під головуванням начальника Марини Рубцової.