Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 71 гість.

Презедент України

Учителі Бахмутської школи №10 – учасники проекту «На шляху до змін»

Переглядів: 2393
30.09.2016 - 08:10

Шлях починається з першого кроку. І цей перший крок учителі Бахмутської школи №10 зробили радісно та з задоволенням на території Литви.

Вільнюс зустрів їх теплом та посмішками, приємними враженнями та цікавими зустрічами, новими знайомствами та насиченою різноманітною програмою.

П’ять днів пролетіли, як один день. Проте вражень від зустрічей – на роки. Делегація, що складалась з вчителів шкіл Бахмута, Покровська, Костянтинівки та Маріуполя була в центрі уваги високопосадовців Литви. Вони були запрошені до Сейму, Міністерства іноземних справ та освіти і науки, Муніціпалітету м. Алітус. Мали приватну зустріч з Послом України у Литві, відвідали школу, гімназію та Вільнюський університет. Дуже цікавою видалася зустріч з Гінтарасом Степонавичусом, екс-мінистром освіти, відомим політичним та громадським діячем. У ході невимушених зустрічей побачили, що у нас з Литвою не тільки спільна історія, а й спільні проблеми, спільні перспективи розвитку освіти.

Учителі були активними учасниками семінарів з неформальної освіти, які проводили колеги з Литовського Центру дітей та молоді та особисто сам директор Центр та організатор цього проекту Валдас Янкаускас. Крім офіційних візитів та навчальних семінарів педагоги знайомились із культурою країни під час автобусної екскурсії по Вільнюсу, екскурсії до Тракайського замку. Для зміцнення команди та створення позитивної атмосфери у групі відвідали Ескейп-рум, де протягом 2 годин брали участь у квест-грі «Подорож».

Візит був незабутнім, насиченим, цікавим та корисним. Побачивши надзвичайний патріотизм литовців, їх шанобливе ставлення до громадянських цінностей, культури, екології, відчули, що реформи потрібні нам не з «гори», реформувати потрібно власну свідомість. Щиро вдячні організаторам проекту, що надали можливість не тільки познайомитись із системою освіти Литви, а й підштовхнули, змотивували до наступних кроків на нелегкому та тернистому шляху до змін.

Учителі Бахмутської школи №10 – учасники проекту «На шляху до змін»Учителі Бахмутської школи №10 – учасники проекту «На шляху до змін»Учителі Бахмутської школи №10 – учасники проекту «На шляху до змін»Учителі Бахмутської школи №10 – учасники проекту «На шляху до змін»Учителі Бахмутської школи №10 – учасники проекту «На шляху до змін»Учителі Бахмутської школи №10 – учасники проекту «На шляху до змін»Учителі Бахмутської школи №10 – учасники проекту «На шляху до змін»