Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 112 гостей.

Верховна рада України

На соціальні потреби бізнес Донеччини спрямував понад 3 млрд. гривень єдиного внеску

Переглядів: 2415
04.10.2016 - 05:53

За період січень-серпень 2016 року органи фіскальної служби Донеччини забезпечили надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на суму понад 3 млрд. гривень. При цьому лише у серпні поточного року суб’єкти господарювання Донецького регіону спрямували на рахунки Держказначейства більш ніж 395 млн. грн. єдиного внеску.

Лідируючі позиції у сплаті єдиного внеску продовжують займати юридичні особи, якими було перераховано 2,95 млрд. грн. або 98% від загальної суми надходжень. Натомість, фізичні особи спрямували до бюджету понад 960 млн. грн. або 2% від загальної суми надходжень.

Нагадуємо, що з 2016 року роботодавці нараховують єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на суми нарахованої заробітної плати (доходу) найманим працівникам у розмірі 22% до визначеної бази нарахування єдиного внеску.

Також з початку року максимальну величину бази нарахування єдиного внеску збільшено із 17 до 25 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб. З 1 травня 2016 року ця величина складає 36 тис. 250 гривень. Крім того, відтепер єдиний внесок із заробітної плати (доходу) працівників не утримується.