Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 99 гостей.

Донецька обласна рада

«Рушник любові та єднання»

Переглядів: 3492
12.10.2016 - 13:09

11 жовтня 2016 року в Бахмутському міському народному Домі відбулося відкриття виставки «Рушник любові та єднання».

На виставці представлено рушники, елементи народного костюму, салфетки, обрядові ляльки, які демонструють розмаїття видів та технік української народної вишивки. Всі експонати зібрані та надані творчою майстернею «Оберіг». Цікаву екскурсію для дітей та дорослих провели майстрині Світлана Кравченко, Наталя Роменська та Тетяна Гольц.

Назва рушник виводиться дослідниками від слова «рука», а також від слова «рушати». Як уособлення шляху, дороги, рушник є тим «рушієм» прогресу, певного відтинку на шляху еволюції нашої душі у фізичному світі.

Український рушник – є відбиттям культурної пам’яті народу, в узорах якого збереглися давні магічні знаки та образи.

Традиційний костюм – один з найважливіших елементів етнічної культури. Особливість народного костюма в його рукотворності. Для його виготовлення використовували різні техніки ручного візерункового ткання, вишивки, мереживоплетіння.

То чи маємо ми право забувати заповіт наших далеких пращурів, переданий нам у такій своєрідній мистецькій формі. Нехай ніколи не переривається та золота нитка життя, якою ткали та вишивали наші бабусі свою і нашу долі.

Запрошуємо усіх бажаючих відвідати виставку «Рушник любові та єднання», яка буде проходити до 25 жовтня 2016.

11 жовтня 2016 року в Бахмутському міському народному Домі відбулося відкриття виставки «Рушник любові та єднання». 11 жовтня 2016 року в Бахмутському міському народному Домі відбулося відкриття виставки «Рушник любові та єднання». 11 жовтня 2016 року в Бахмутському міському народному Домі відбулося відкриття виставки «Рушник любові та єднання».

Останні статті на сайті