Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 143 гостя.

Школа мистецтв м.Артемівська

«Рушник любові та єднання» - у серці кожної дитини

Переглядів: 2845
19.10.2016 - 11:37

Вихованці старшої групи «Здоров’ячок» дошкільного навчального закладу ясел-садка №27 «Зірочка» відвідали виставку «Рушник любові та єднання», яка організована у Бахмутському міському Народному домі творчою майстернею «Оберіг».

Під час екскурсії діти у цікавій формі познайомилися зі скарбницею українського народу. На виставці були представлені вишиті українські рушники, національне українське вбрання, побутові речі, оберегова лялька. Діти дізналися, що лялька-оберіг не має обличчя, це пов’язано з тим, що обличчя ляльки не повинно бути схожим на людське. У давнину вважалося, що ляльку можна було заговорити на щастя і здоров’я.

З давніх давен люди користувалися у побуті рушниками вишитими або тканими. Дітям було цікаво дізнатися про різні види рушників: утирачі - ті, якими витирають руки, стирачі - ті, якими стирають залишки їжі зі столу. На виставці були представлені весільні наряди давніх часів та придане нареченої: постільна білизна, подушки, прикрашені вишивкою.

Діти були дуже задоволені відвідуванням виставки і поділилися своїми враженнями з батьками.

Вихованці старшої групи «Здоров’ячок» дошкільного навчального закладу ясел-садка №27 «Зірочка» відвідали виставку «Рушник любові та єднання», яка організована у Бахмутському міському Народному домі творчою майстернею «Оберіг».Вихованці старшої групи «Здоров’ячок» дошкільного навчального закладу ясел-садка №27 «Зірочка» відвідали виставку «Рушник любові та єднання», яка організована у Бахмутському міському Народному домі творчою майстернею «Оберіг».Вихованці старшої групи «Здоров’ячок» дошкільного навчального закладу ясел-садка №27 «Зірочка» відвідали виставку «Рушник любові та єднання», яка організована у Бахмутському міському Народному домі творчою майстернею «Оберіг».

Останні статті на сайті