Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 74 гостя.

ExportUA

Фіскальна служба Донеччини: «Подолаємо корупцію разом!»

Переглядів: 2008
01.11.2016 - 11:52

Подолання корупційних проявів, викоренення корупції є і залишатиметься пріоритетним завданням органів державної фіскальної служби області. Заходи за цим напрямком вживаються як керівництвом Головного управління ДФС у Донецькій області та державних податкових інспекцій, так і спеціалізованим підрозділом – управлінням внутрішньої безпеки Головного управління ДФС у Донецькій області (УВБ).

За 9 місяців 2016 року УВБ з метою запобігання корупції, усунення причин та умов, що їй сприяють, забезпечення законних прав та інтересів громадян і юридичних осіб в колективах органів ДФС області проведено 585 профілактичних заходів (бесіди, лекції). Проводилась обов'язкова перевірка кандидатів на працевлаштування до органів ДФС області, з 629 кандидатів 4-м було вмотивовано відмовлено у призначенні на посади.

Але робота працівників УВБ полягає не тільки у проведенні профілактичних заходів, але й у викритті недобросовісних працівників, які нехтуючи присягою та наданою державою і суспільством довірою, вдаються до порушень службової дисципліни або, навіть, до протиправних дій. Так, протягом 9 місяців 2016 року УВБ проведено 59 службових перевірок стосовно працівників органів ДФС Донецької області, за результатами яких 8  працівників притягнуто до дисциплінарної відповідальності. Винесено 7 офіційних застережень працівникам про неприпустимість дій або бездіяльності, які можуть призвести до корупційних та інших правопорушень.

За матеріалами УВБ до Єдиного реєстру досудових розслідувань стосовно працівників фіскальних органів області було внесено 6 кримінальних проваджень, відповідальність за які передбачена ст. 191, 364, 365, 366 та 368 Кримінального кодексу України.

Важливим джерелом інформації про можливі корупційні прояви є повідомлення правоохоронних органів та громадян. Так, з початку року на антикорупційний сервіс «Пульс» надійшло 10 повідомлень про можливу протиправну поведінку працівників фіскальної служби, одне з яких, нажаль, підтвердилось.

Попри всі заходи, що вживаються, питання корупції залишається актуальним. Так, нещодавно працівниками Прокуратури Донецької області було затримано працівника Артемівської ОДПІ Головного управління ДФС у Донецькій області за підозрою у отриманні неправомірної вигоди у сумі 5 тис. гривень. Отже, робота з подолання корупційних проявів та нівелювання чинників, що їй сприяють, має продовжуватись.

Головне управління ДФС у Донецькій області висловлює вдячність – як колегам з правоохоронних органів, так і небайдужим громадянам – за будь-яку помірну допомогу в боротьбі з корупційними проявами в органах державної фіскальної служби.