Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 269 гостей.

Баннер Донецкой торгово-промышленной палаты

Урядова програма з енергоефективності буде продовжена у 2017 році

Переглядів: 1981
16.11.2016 - 13:43

Урядова програма з енергоефективності, яка в народі отримала назву «теплі кредити», буде продовжена у наступному 2017 році. Уряд, відреагувавши на чисельні запити українців,  передбачив у доопрацьованому проекті Державного бюджету на 2017 рік 400 млн. грн. на її реалізацію. Про це повідомляє Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

За його словами, Прем’єр-міністр України В.Гройсман своїм вольовим рішенням підтримав продовження дії Урядової програми з енергоефективності, яка вже впродовж двох років є дієвим інструментом допомоги населення та ОСББ при утепленні житла, підготовці до зими та зменшенні витрат на комунальні послуги.

«Держенергоефективності спільно з проактивною спільнотою прихильників програми продовжуватиме опрацьовувати питання виділення більшої суми коштів на стимулювання населення до енергоощадності. Ми також вдячні активній та непорушній позиції громадських організацій і експертів, які говорять про ефективність такої державної допомоги і наголошували на важливості її продовження», - наголошує С. Савчук.

Нагадаємо, що закладені у проекті Держбюджету на 2017 рік кошти на суму 400 млн грн. буде спрямовано на надання населенню та ОСББ безповоротної фінансової допомоги на проведення енергоефективних заходів: утеплення будинків, встановлення вузлів обліку води та тепла, радіаторів опалення з терморегулятором, заміну вікон на енергоефективні, модернізацію освітлення, облаштування ІТП тощо.

З початку дії програми, а саме – з жовтня 2014 року і по теперішній час, її учасниками стали понад 180 тисяч родин, які залучили на енергоефективні заходи майже 2,6 млрд. грн. Від Уряду вони отримали близько 1 млрд. грн. відшкодування.

Урядова програма з енергоефективності - це безповоротна грошова державна допомога населенню України, яка надається через державні банки – Ощадбанк, Укргазбанк.