Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 70 гостей.

Урядовий портал

Донецькі митники оформили більше 40 тисяч митних декларацій

Переглядів: 2401
05.12.2016 - 13:33

Упродовж січня – жовтня 2016 року в Донецькій митниці ДФС оформлено 40 271 митна декларація, що на 8% більше ніж торік. Протягом поточного року спостерігається позитивна динаміка щодо поступового помісячного збільшення кількості оформлених митних декларацій у порівнянні з аналогічними  показниками 2015 року.

Із загальної кількості оформлених митних декларацій 70% – на вивезення товарів за межі митної території України, 16% – на ввезення на митну територію України, 14% –  інші митні режими.

Зовнішньоторговельний обіг за січень-жовтень 2016 року склав 2 млрд 954 млн доларів. При цьому імпортовано товарів на 531 млн доларів, експортовано – на 2 млрд 423 млн доларів.

Оскільки переважна кількість вантажів в митниці - це експортні вантажі, кращім по системі залишається  і показник середнього часу митного оформлення товарів при експорті, який складає 32 хвилини.  Коливання у межах 2 хвилин спостерігається і по середньому  часу митного оформлення товарів при імпорті, який  за відповідний період складає  1 год. 56 хвилин. Відсоток декларацій, оформлених в електронному вигляді, не змінюється і становить майже 100 %.

За даними Державної служби статистики України у січні-серпні 2016 року, попри спад зовнішньоекономічної діяльності, що продовжується, доля Донецької області в загальних обсягах складає майже 10% по експорту (третє місце після м. Києва та Дніпропетровської області) та практично 3% по імпорту.

З серпня 2016 року в митниці працює Інформаційно-телекомунікаційна система органів доходів і зборів «єдине вікно». В рамках реалізації цього принципу в Донецькій митниці ДФС протягом трьох місяців оформлено 722  митні декларації, що складає 6,3% від загальної кількості оформлених митних декларацій за цей період. Працівниками митниці активно проводиться робота у напряму популяризації цього принципу серед суб’єктів ЗЕД, результатом якої стало значне зростання  кількості оформлених митних декларацій зі 155 у серпні – вересні до 567 у жовтні поточного року.

За десять місяців 2016 року в Донецькій митниці оформлено зовнішньоторговельні операції 554 осіб. З них 53% – експортери, 32% – імпортери, 15% – ті, що здійснювали як експортні, так і імпортні операції.

Останні статті на сайті