Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 118 гостей.

Донецька обласна рада

В Бахмуті вшанували пам'ять загиблих євреїв.

Переглядів: 2208
11.01.2017 - 12:37

На заводі шампанських вин «АртВайнері» міста Бахмут відбувся мітинг-реквієм, присвячений пам'яті заживо замурованих в роки війни. Тоді, 11 січня, в алебастровому забої заводу шампанських вин 3000 євреїв були заживо замуровані в камері № 46.

У день 75-ї річниці біля стіни плачу зібралися представники міської влади, громадськості та небайдужі городяни.

До усіх присутніх на мітингу звернувся Бахмутський міський голова Олексій Рева та зазначив, що місце, де відбувається реквієм за загиблими - місце жахливого злочину не тільки проти єврейського народу, а проти всього людства.

«Трагедії єврейського народу в Києві, Харкові, Одесі, Бердичеві, та інших містах нашої країни - про потрібно говорити і розповідати нинішнім і майбутнім поколінням, шанувати і пам'ятати жертв подій, щоб надалі не повторювати помилок минулого. Знати жорстоку правду війни, зберігати пам'ять про загиблих, оберігати пам'ятники і меморіали - це наша відповідальність, наш борг, наш обов'язок », - зазначив у своєму виступі Олексій Рева.

Слова подяки людям, які прийшли вшанувати пам'ять загиблих, висловив керівник міського філіалу Донецького обласного благодійного фонду «Хесед Цдака» Хаїм Дубров.

«Без минулого немає майбутнього. І згідно святині єврейського народу свит Тори: людина - це цілий світ, і рятуючи його - ми рятуємо світ, вбиваючи - вбиваємо світ », - відзначив Хаїм Дубров.

Після промов Хаїм Дубров прочитав поминальну молитву за загиблими на івриті, а присутні вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання та поклали до стіни плачу квіти.

В Бахмуті вшанували пам'ять загиблих євреїв.В Бахмуті вшанували пам'ять загиблих євреїв.В Бахмуті вшанували пам'ять загиблих євреїв.В Бахмуті вшанували пам'ять загиблих євреїв.izobrazhenie_044В Бахмуті вшанували пам'ять загиблих євреїв.В Бахмуті вшанували пам'ять загиблих євреїв.В Бахмуті вшанували пам'ять загиблих євреїв.В Бахмуті вшанували пам'ять загиблих євреїв.