Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 122 гостя.

Верховна рада України

Сергій Савчук: У січні 2017 року ОСББ вдвічі активніше утеплюють свої багатоповерхівки порівняно з аналогічним періодом минулого року

Переглядів: 2040
01.02.2017 - 12:44

Все більше нових ОСББ приєднується до Урядової програми з енергоефективності. Так, у січні 2017 року 25 ОСББ стали її учасниками та залучили на впровадження енергоефективних заходів у своїх будинках 1,6 млн. гривень. Це у 2,2 рази більше ніж за аналогічний період минулого року, коли лише 10 ОСББ використали на ці цілі близько 700 тис гривень.

«Позитивна динаміка попиту ОСББ на програму чітко відображає, що користуватися Урядовою підтримкою при утепленні дійсно вигідно. Фінансова допомога у розмірі щонайменше 40% від суми залучених кредитних коштів допомагає ОСББ значно здешевити вартість обладнання та матеріалів, необхідних для утеплення будинку», - прокоментував Голова Держенергоефективності Сергій Савчук дані щотижневого моніторингу Урядової програми з енергоефективності.

Сергій Савчук також нагадав, що у разі проживання у будинку сімей-отримувачів субсидій, розмір допомоги буде ще більшим – від 40% до 70% у залежності від кількості таких родин.

Готова підтримати ОСББ на шляху до енергоощадності і місцева влада. Станом на сьогодні місцеві програми співфінансування заходів з енергоефективності для ОСББ та ЖБК вже прийнято у 12 регіонах. Наприклад, у Вінницькій, Донецькій, Івано-Франківській, Львівській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Черкаській та Чернігівській областях ОСББ отримають з місцевих бюджетів часткову компенсацію відсотків за «теплими» кредитами. У  Луганській, Миколаївській та Житомирській областях місцева влада додатково відшкодує ОСББ частину суми кредиту.

Загалом, за весь час дії Урядової програми з енергоефективності нею скористалося 654 ОСББ, які залучили 79,1 млн. грн на утеплення багатоповерхівок.

Нагадаємо, що з умовами отримання додаткової фінансової допомоги на утеплення житла від місцевої влади можна ознайомитися на Інтерактивній карті на сайті Держенергоефективності: http://saee.gov.ua/uk/programs/map.

Про те, як взяти участь в Урядовій програмі з енергоефективності та наскільки це вигідно, дізнавайтеся у Call-центрі при Держенергоефективності за тел.: (044) 296-71-60, 292-32-57 та e-mail: energoefect@saee.gov.ua, energoefect2@saee.gov.ua, energoefect3@saee.gov.ua.

Останні статті на сайті