Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 125 гостей.

Урядовий портал

ДЕНЬ БЕЗ АВТОМОБІЛІВ

Переглядів: 2346
03.02.2017 - 08:52

Вперше «День без автомобілів» (Car-Free Days)  відзначили в 1998 році у Франції, коли в ряді міст було припинено автомобільний рух. У наступні роки цю традицію запозичили інші європейські країни та міста, останніми роками і деякі неєвропейські країни (наприклад, Канада, США).

В Україні в рамках виконання Національного плану дій з енергоефективності на період до 2020 року також передбачається організація та проведення заходів присвячених Міжнародному дню без автомобілів (World Car-Free Days), який проходить щороку у вересні. 

Такий захід є заходом енергоефективності в транспорті та важливим елементом інтегрованої політики сталого енергетичного розвитку.

Мета цього заходу - дотримання принципів свідомого екологічного способу життя,  відповідального ставлення до навколишнього середовища та скорочення шкідливих викидів, зокрема СО2.

В цей день власникам автомобілів та мотоциклів пропонують на добу відмовитися від звичних транспортних засобів та віддати перевагу пересуванню пішки, на велосипеді або громадському транспорті.

При належній та масштабній організації таких заходів прогнозується, що до 2020 року  Україна зможе досягнути щорічної економії енергії в розмірі більше 20 тисяч тонн нафтового еквіваленту.