Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 111 гостей.

Артемівське відділення Донецької ТПП

Всесвітній день водно-болотних угідь

Переглядів: 3383
07.02.2017 - 07:44

Щороку всі країни світу, які мають на своїх територіях водно-болотні угіддя, відзначають у лютому Всесвітній день водно-болотних угідь.

Відзначення цього Дня приурочено до підписання у 1971 році в м. Рамсар (Іран) першої глобальної екологічної угоди з охорони та збереження природних ресурсів, а саме Конвенції про водно-болотні угіддя, що мають міжнародне значення, головним чином як середовища перебування водоплавних птахів.

У 2017 році за пропозицією Секретаріату Рамсарської конвенції Всесвітній день водно-болотних угідь відзначається під девізом «Водно-болотні угіддя для зменшення впливу стихійних лих», адже водно-болотні угіддя відіграють значну роль у зменшенні впливу таких екстремальних погодних явищ як повені та посухи,  а також діють як природні водосховища – акумулюючи і зберігаючи дощові та талі води.

Крім того, водно-болотні угіддя мають велике екологічне значення як місця перебування двох третин усіх видів тваринного і рослинного світу.                             З водно-болотними угіддями в першу чергу екологічно пов'язані водоплавні птахи, що потребують захисту, адже велика кількість водно-болотних угідь розташовані на територіях декількох держав і їх деградація та зникнення будуть мати глобальний характер.

Бахмутська міська рада закликає всіх мешканців громади берегти водно-болотні угіддя задля збереження біологічного різноманіття та пам’ятати, що водно-болотні угіддя є природним засобом безпеки від впливу екстремальних погодних явищ!

Всесвітній день водно-болотних угідь