Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 104 гостя.

Донецька обласна рада

Війна без строку давності

Переглядів: 2114
10.02.2017 - 13:54

Афганістан… Уже більше 20 років у нашій свідомості прописалося це слово не як географічна назва далекої мусульманської країни, а як синонім людського лиха, справжнього людського пекла. Випробування Афганістаном. Це не високі слова, а сувора дійсність, палюче сонце зранку, спекотний вітер-афганець, пісок, що не дає дихати.

У Бахмутському НВК №11 проведено виховний захід до 28-ої річниці з дня виведення радянських військ з Афганістану, з метою вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Ця кампанія тривала 9 років, 1 місяць та 19 днів. Ведучі наголосили, що кожен повинен розуміти трагізм участі в афганській війні тоді ще радянських людей.
Учні переглянули відеокліп на пісню Олександра Розенбаума «Чорний тюльпан» та фрагменти документальних фільмів. Діти підготували вірші-посвяти до тих, хто не повернувся, хто згинув молодим, про війну, яка згасила тисячі життів, залишивши біль і лихо. Учитель історії Лілія Самбурська розповіла про участь українців у Афганській війні, та навела статистику: через горнило радянсько-афганської війни пройшло більше 160 тис. українців. Із них 3 360 загинули, в тому числі 60 чоловік вважаються зниклими безвісти або тими, що потрапили в полон. Поранення отримали більше 8 тис. українців, із них 4 687 повернулися додому інвалідами. Із 72 осіб, удостоєних за роки «афганської» війни звання Герой Радянського Союзу, - 11 українців. Поліна Бєлоус, учениця 9-Б класу, продекламувала вірш-сповідь матері, сина якої привезли додому у труні. Ніколь Крилова, учениця 9-Б класу, заспівала ліричну пісню «Якби квіти мали очі».
Учні згадали події 1979-1989 років, які для тисяч українських родин назавжди стали грізним знаменом біди, символом невгамовних душевних мук і невтішного горя. Не відболить це горе, не виплачеться і не відпечалиться на нашій землі, допоки житимуть батьки, брати і сестри, вдови і діти підступно вигублених у горах і долах Афганістану синів України. Священною хвилиною мовчання школярі вшанували пам'ять загиблих та подвиги полеглих. Наталя Бережна заспівала трагічну, сповнену болю, пісню «Афганець».
У свою чергу ми обіцяємо ніколи не забути, якою ціною завойоване мирне життя, і бути гідними тих, хто віддав своє життя за наше сьогодення.

Війна без строку давностіВійна без строку давностіВійна без строку давностіВійна без строку давностіВійна без строку давності

Останні статті на сайті