Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 39 гостей.

Донецька обласна державна адміністрація

Нерухомість Донеччини поповнила місцеві бюджети майже на 7,7 мільйонів гривень

Переглядів: 1734
14.02.2017 - 11:34

З початку 2017 року власники нерухомості Донецької області перерахували до місцевого бюджету 7 млн 659 тис. гривень, що на 140% або на 4 млн 54 тис. гривень більше надходжень січня 2016 року.

Безперечним лідером у сплаті податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є власники майна – юридичні особи, ними вже сплачено понад      7,5 млн гривень. У Донецькій області  зареєстровано 1970 юридичних осіб, що є власниками більше 12 тис. об’єктів нерухомості.

Нагадуємо, що платники - юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають до ДПІ ГУ ДФС у Донецькій області за місцезнаходженням об'єкта/об'єктів оподаткування декларацію з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.

Внесок платників – фізичних осіб протягом січня поточного року – 150 тис. гривень, що на 144 тис. гривень більше надходжень відповідного періоду минулого року. Громадяни сплачують податок у 2017 році за минулий рік за ставками і з урахуванням пільг 2016 року.

Про суму нарахованого податку на нерухоме майно громадян – фізичних осіб повідомляють ДПІ ГУ ДФС у Донецькій області за місцем податкової адреси, вручаючи податкові повідомлення-рішення до 1 липня звітного року. У разі незгоди з визначеною у податковому повідомленні сумою податку громадяни мають право звернутися до податкового органу за місцем реєстрації та провести звірку даних. Однак зробити це вони мають протягом 60 днів з дня отримання податкового повідомлення, адже по завершенню цього терміну до моменту сплати податку буде нарахована пеня.