Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 98 гостей.

Артемівське відділення Донецької ТПП

Ми пам’ятаємо …

Переглядів: 2441
11.05.2017 - 13:00

Друга світова війна не оминула жодної родини. Подвиг батьків, дідів і прадідів у цій війні ніколи не може бути забутим. Його не можуть зменшити ані десятиріччя, ані суспільні зміни. Напередодні Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом учні Бахмутської школи №10 згадали криваві сторінки нашої історії.

На урочистій лінійці до всіх присутніх звернулась директор школи Раїса Говорун, яка нагадала, що 72 роки тому подвиг, проявлений співвітчизниками, приніс нашому народові визволення від нацизму. Проте дорогою ціною заплатив український народ у найстрашнішій за всю світову історію війні 1939-1945 років. Під реквієм, який зіграла учениця 8-Б класу Вікторія Ільчук, діти декламували вірші, запалили поминальні свічки, вшанували хвилиною мовчання тих, хто не повернувся із запеклої війни. Пісня «Нам є що захищати» у виконанні переможця міського конкурсу «Пісні Перемоги» Андрія Мосяжа лунала життєстверджуюче й урочисто. Продовжили лінійку вірші і вальс квітів від дівчат хореографічного колективу «Престиж» (керівник Вікторія Пономаренко).

Почесне право взяти участь у міських уроках під відкритим небом «Шляхами пам’яті» та покласти квіти до пам’ятника воїнам-землякам було надано учням 6-А та 7-Б класів.

Першокласники довідалися про події минулих років на виховній годині «Війна не має забуття» (класоводи Зоя Гревцова та Людмила Коровіна). Учениці Анна Попова та Анастасія Соколенко розповіли про своїх прадідусів-ветеранів. Маленькі школярі прослухали пісню Н. Май «Маки червоні», під її впливом намалювали символи Перемоги – червоні маки та створили власноруч ветеранам листівки.

Під час виховної години «Подвиг не має забуття» учні 2-А класу (класовод Вікторія Кондрашенкова) розповідали вірші, говорили про те, як війна зачепила долю їхніх прадідів. Діти зацікавилися темою заняття і виявили бажання виготовити листівки для ветеранів, а потім вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

Під час виховної години «Пам'ятай!» в 4-В класі (класовод Дар’я Семигук) була проведена бесіда з відеосупроводом про перемогу над нацизмом. Учні працювали в групах, декламували вірші про мир, а наприкінці заняття написали ключові фрази уроку на повітряних кульках та прикрасили ними класний куточок

Учні 5-А класу (класний керівник Лариса Дзина) долучились до загальноєвропейської традиції вшанування жертв війни із використанням червоних маків, як символу пам'яті у світі. Познайомилися з історією використання маку як уособлення пам'яті в Україні. П’ятикласники разом із класним керівником зосередились на темі «Війна не робить винятків. Жіночі історії Другої світової», навели чимало прикладів жіночих історій Другої світової, які підготували вдома заздалегідь, переглянули кадри документальних та художніх фільмів, присвячених Україні та українцям в Другій світовій війні: «Хайтарма», «Піаніст».

У 5-Б класі (класний керівник Радміла Самко) були згадані не лише події Другої світової війни, а й сучасні трагічні часи незалежності України. Під час заходу діти переглядали відео, обговорювали події тих часів та з гордістю ділилися спогадами своїх дідусів та бабусь про страшні роки окупації.

День пам’яті за загиблими воїнами у 6-А класі (класний керівник Світлана Фокіна) пройшов дуже зворушливо. Діти дискутували на тему, як ми можемо зберегти те, за що віддали своє житті діди й прадіди. Сторінки історії надихнули замислитись про цінність людського життя і мирного неба.

Учні 7-А класу (класний керівник Ольга Онишко) вшанували подвиг українського народу, його визначний внесок у перемогу антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, пам’ять про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у роки війни. Проаналізувавши сумну статистику, дійшли до висновку, що уроки історії дуже дорого коштують – тим більше повторювати їх немає сенсу.

Восьмикласники (класні керівники Тетяна Бондар та Євгенія Буднік) на виховній годині «Солдатський подвиг буде жити вічно» пригадали історію тих жахливих років, назвали імена тих, хто мужньо боронив нашу землю, влаштували перегляд героїчних епізодів із улюблених кінофільмів про війну та заспівали душевні пісні воєнних часів.

У дев’ятих класах (класні керівники Олена Гордієнко та Вікторія Льовкіна) було проведено виховну годину «Пам'ятаємо - перемагаємо!», у ході якої учні мали змогу згадати, якою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні 1939-1945 рр. Під час проведення заходу лунали патріотичні вірші, був переглянутий відеокліп на пісню «Журавлі» (слова Р. Гамзатова). Учні згадали, що у вогнище війни було втягнуто 67 держав, 80 % населення земної кулі. Друга Світова тривала довгих 6 років. Вона пронеслася над величезними територіями Європи, Азії й Африки, охопила простори всіх океанів. У цій війні загинуло близько 60 мільйонів осіб, не говорячи вже про поранених і тих, хто пропав безвісти. Фінальним акордом заходу стала хвилина мовчання та вірш К. Симонова «Горят города на пути этих полчищ».

Війна нагадує про себе тисячами обелісків і братських могил. Вони – святиня нашої пам’яті. Сьогодні ми віддаємо данину пам’яті тим, хто загинув на фронтах Другої Світової війни, хто віддав життя, щоб ми жили щасливо.

Заходи до Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги в Бахмутській школі №10Заходи до Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги в Бахмутській школі №10Заходи до Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги в Бахмутській школі №10Заходи до Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги в Бахмутській школі №10Заходи до Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги в Бахмутській школі №10Заходи до Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги в Бахмутській школі №10