Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 93 гостя.

Хвороби – навколо нас.

Переглядів: 2344
12.06.2017 - 13:31

Бахмутська районна філія ДУ «Донецький ОЛЦ Міністерства охорони здоров’я України» інформує:

У розпалі сезон активності кліщів. Тільки за травень  цього року до лікувально-профілактичних закладів звернулось за медичною допомогою 83 мешканця м. Бахмут та Бахмутського району, які були вкушені кліщами. Зареєстровано один випадок  захворювання на Лайм бореліоз ( хвороба Лайма), яка передається через укуси кліщів.
Не покращилась ситуація з укусами тваринами. Так за 5 місяців 2017 року за медичною допомогою звернулось 150 мешканців м. Бахмут та Бахмутського району, які були вкушені тваринами ( кількість звернень за аналогічний період 2016 року складала 143). На щастя випадки сказу у людей не зареєстровані.
Напружена ситуація залишається по паразитарним захворюванням. Так за 5 місяців поточного року зареєстровано 101 випадок паразитарних захворювань ( ентеробіоз, аскаридоз, лямбліоз), проти 85 за аналогічний період минулого року. Паразитарні хвороби передаються через немиті  овочі та фрукти, контактно-побутовим шляхом через немиті руки.
За 5 місяців 2017 року виявлено 62 випадки педикульозу та 31 випадок корости, проти  46 та 30 випадків відповідно  за аналогічний період 2016 р.
Будьте обережні, дотримуйтесь правил особистої гігієни, бережіть своє здоров’я.

Останні статті на сайті