Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 90 гостей.

Урядовий портал

В Бахмуті відкрили нову сцену та скульптуру «Тінь поета»

Переглядів: 3414
07.08.2017 - 11:42

4 серпня 2017 року команда “Метамісто:Схід” разом з місцевими активістами відкрили міський простір зі сценою у Верхньому парку та презентували інтерактивну скульптуру «Тінь поета» харківського художника Костянтина Зоркіна у Нижньому.

«Тінь поета» є мистецькою частиною проекту «Міфологема міста» під кураторством Олександра Михеда.

«Новий простір зі сценою у Верхньому парку спроектували архітектори з київської студії Formografia. Робота над проектом розпочалася ще взимку з дослідження Бахмуту, адже кінцевим завданням було створити місце, яке буде справді потрібне людям. Координатори проекту відштовхувалися від запиту містян і виявили, що в місті не вистачає неформального вуличного майданчику, де можна проводити концерти, лекції, виставки чи просто зустрічі.

Кілька місяців тривав процес переговорів з активістами, Бахмутською міською радою. Отримавши принципову згоду від усіх зацікавлених сторін, команда “Метамісто:Схід” приїхала на 10 днів та почали роботу. У процесі реалізації проекту активну допомогу надавали представники ГО «Велоінтеграція», «Майстерня ідей», FreeDom Hub та військовослужбовці. «Це місце є результатом колективної творчості і ми би хотіли, щоб його використовували усі бажаючі», - коментує Віта Базан співкоординаторка проекту «Метамісто:Схід».

«Інтерактивний об'єкт «Тінь поета» в Нижньому парку присвячений другу художника - поетові Павлу Шаповаленко, який народився та помер в Бахмуті. Він представляє дзеркальний силует людини – тінь завдовжки 4,5 м, що ніби лежить на траві. Інтерактивність «Тіні поета» полягає в її здатності вступати в діалог з кожним глядачем індивідуально. Людина, яка стає в «ногах» Тіні бачить небо через свою проекцію. Він спрямований з минулого в майбутнє, а в даному випадку минуле пов’язано із землею, а майбутнє - з небом та безмежним простором, на який ми так рідко дивимося та звертаємо увагу. Тінь піднімається із землі, щоб відобразити небо», - Костянтин Зоркін, харківський художник.

Також 4 серпня 2017 року відбувся захід із дослідження культурного поля Бахмута разом із Оленою Правило із Конгресу Активістів Культури. На ньому були присутні представники багатьох громадських організацій та закладів культури – музею, бібліотеки.

На сцені грали музиканти в різних стилях: від класики до етно мотивів.

Їз Бахмутського коледжу мистецтв імені Івана Карабиця

  • Олександр Хмарний (клавесин) та Галина Сироватська (скрипка), Альона Каширіна (вокал), Христина Чмирьова (вокал).

Із Києва приїхали:

Довідка:

Код Міста —  це довгострокова програма громадської організації “Гараж Генг” (м. Київ), що відбувається на перетині інтересів людей культури, аналітиків, бізнесу, а також державних діячів, які займаються розвитком міст.

"Метамісто: Схід" — проект для невеликих міст, який допомагає містам та їх мешканцям виявити вектори культурного, урбаністичного, економічного, особистісного розвитку.

Проект здійснюється у партнерстві з ГО «Урбан куратори», ГО «Конгрес Активістів Культури», архітектурним бюро Formografia, міською радою, ГО «Велоінтеграція» (Бахмут) в рамках проекту «Програма сприяння громадській активності «Долучайся!», яка здійснюється Pact в Україні, та проекту UCBI - Українська ініціатива зміцнення громадської довіри, що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

4 серпня 2017 року команда “Метамісто:Схід” разом з місцевими активістами відкрили міський простір зі сценою у Верхньому парку та презентували інтерактивну скульптуру «Тінь поета» харківського художника Костянтина Зоркіна у Нижньому парку.. 4 серпня 2017 року команда “Метамісто:Схід” разом з місцевими активістами відкрили міський простір зі сценою у Верхньому парку та презентували інтерактивну скульптуру «Тінь поета» харківського художника Костянтина Зоркіна у Нижньому парку.4 серпня 2017 року команда “Метамісто:Схід” разом з місцевими активістами відкрили міський простір зі сценою у Верхньому парку та презентували інтерактивну скульптуру «Тінь поета» харківського художника Костянтина Зоркіна у Нижньому парку.4 серпня 2017 року команда “Метамісто:Схід” разом з місцевими активістами відкрили міський простір зі сценою у Верхньому парку та презентували інтерактивну скульптуру «Тінь поета» харківського художника Костянтина Зоркіна у Нижньому парку.

Останні статті на сайті