Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 54 гостя.

Верховна рада України

ДО УВАГИ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ!

Переглядів: 3422
04.10.2017 - 06:04

З метою впровадження в Україні кращого світового досвіду у сфері надання послуг з реабілітації запроваджено модель комплексної реабілітації осіб з інвалідністю.

На сьогодні в Україні функціонують наступні установи державної форми власності, які надають послуги з комплексної реабілітації:

Найменування установи

Місце розташування

1. Державна реабілітаційна установа «Центр комплексної реабілітації осіб з інвалідністю «Галичина»»

Львівська обл.,

м.Львів

2. Державна реабілітаційна установа «Всеукраїнський центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю»

Київська обл., Вишгородський р-н, с.Лютіж

3. Державна реабілітаційна установа «Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Донбас»»

Донецька обл., м.Краматорськ

4. Державна реабілітаційна установа «Центр комплексної для осіб з інвалідністю «Поділля»»

Вінницька обл.,

м.Вінниця

Відповідно до законодавства реабілітаційні послуги надаються на безоплатній основі особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю та дітям віком до двох років (включно), які належать до групи ризику щодо отримання інвалідності, з усіх регіонів України.

Реабілітаційні установи забезпечують тимчасове перебування в ньому Осіб, які мають відповідні медичні показники і потребують спеціальних умов для одержання ними комплексу реабілітаційних заходів. Реабілітаційні послуги надаються  лише на підставі індивідуальних планів реабілітації, складених  з метою реалізації індивідуальних програм реабілітації. Особи, які проходять курс реабілітації забезпечуються на безоплатній основі харчуванням на час реабілітації.

Цільовим призначенням державних реабілітаційних установ є здійснення комплексу реабілітаційних заходів, спрямованих на створення умов для всебічного розвитку осіб з інвалідністю, які досягли повноліття, засвоєння ними знань, умінь, навичок, досягнення і збереження їхньої максимальної незалежності, формування та розвиток фізичних, розумових, соціальних, професійних здібностей з метою максимальної реалізації особистого потенціалу.

Центри комплексної реабілітації надають послуги з:

  • Соціальної реабілітації;
  • Психологічної реабілітації;
  • Фізичної реабілітації;
  • Професійної реабілітації;
  • Медичного спостереження.

Направлення та зарахування осіб з інвалідністю до реабілітаційних установ проводиться відповідно до Порядку надання інвалідам реабілітаційних послуг, затвердженою постановою Кабінету Міністрів України від 31.01.2007 №80 (у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 11.12.2013 №921) та наказу Міністерства соціальної політики України  №825 від 28.07.2016 «Про затвердження форм документів для отримання особами з інвалідністю та дітьми віком до двох років, які належать до групи ризику щодо отримання інвалідності реабілітаційних (абілітаційних) послуг у реабілітаційних установах».

Строк реабілітаційного процесу визначається реабілітаційною комісією установи і не може перевищувати 60 календарних днів на рік. У разі потреби в наданні послуг із професійної реабілітації строк реабілітаційного процесу визначається відповідно до затверджених в установленому порядку навчальних планів.

З питань направлення на проходження курсу реабілітації та отримання додаткової інформації необхідно звернутись до Управління праці та соціального захисту населення Бахмутської міської ради за адресою: м.Бахмут, вул.Горбатова, 57 (кабінет 15). Телефон для довідок 44-63-99

Останні статті на сайті