Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 60 гостей.

Офіційний сайт відділу освіти Артемівської міської ради Донецької області

Участь педагогів м.Бахмута у другому етапі литовсько-українського проекту «На шляху до змін»

Переглядів: 1758
09.10.2017 - 07:14

20 сучасних,  творчих, енергійних вчителів із Донецької та Луганської області напередодні професійного свята взяли участь у другому етапі литовсько-українського проекту «На шляху до змін» та пройшли тренінговий курс у Литві.

Відбір на 5-денний тренінг був жорстким, бо литовським тренерам потрібно було опрацювати анкети, провести співбесіди з усіма бажаючими та із майже сотні претендентів обрати лише 20. Серед них учасниками від Бахмута стали заступник директора з виховної роботи, учитель фізики Бахмутської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №10 Тетяна Бак та учитель фізики Бахмутської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів №9 Артем Савченко.

Цілий тиждень святкового настрою напередодні професійного свята для вчителів організував Центр дітей та молоді Литви при фінансуванні Литовського фонду співпраці Міністерства іноземних справ Литви.

Вільнюс та його мешканці подарували тепло та позитив, новий досвід та знання, нові знайомства та перспективи розвитку. Підготовка нових вчителів, тренерів – один із напрямків «Нової української школи», тому і тема «Зміни у сфері освіти в контексті глобальних та європейських аспектів» була не випадковою та актуальною під час підписання Закону України «Про освіту». У супроводі найкращих тренерів Валдаса, Ренати, Альми, Йоланти, Жевілі та Далі педагоги знайомилися з таємницям тренерської діяльності, навчалися вчити дорослих, переборювали свої страхи та вчилися бути лідерами і при цьому членами команди. Практичні та експериментальні вправи примушували виходити із зони комфорту, будувати нові комунікації, проектувати розв’язання творчих завдань. Найцікавішим етапом кожного дня була рефлексія, яка спонукала до глибокого аналізу власного емоційного стану, набутого досвіду. Навчання було нелегким, проте цікавим, корисним та незабутнім. Вчителям вдалося пізнати ключові відмінності між вчительською та тренерською роботою, особливості та ризики проведення тренінгів, отримати велику «інвестицію» до тренерської «скарбнички» методів та вправ, вміння самим готувати тренінг та випробовувати його фрагмент на членах команди з подальшим детальним обговоренням. Інтенсивність навчання, різноманітність форм, методів, цілий калейдоскоп вражень – це було справжнім подарунком до професійного свята. Кожного дня після навчання на вчителів чекала і розважальна програма: автобусна екскурсія Вільнюсом, виконання експериментального завдання із мешканцям міста та просто спілкування з тренерами, які стали близькими по духу за ці 5 незабутніх днів…

Педагогів надалі чекає розробка та проведення власного тренінгу, спілкування з однодумцями та подальше використання тренінгів у своїй роботі.

20 сучасних,  творчих, енергійних вчителів із Донецької та Луганської області напередодні професійного свята взяли участь у другому етапі литовсько-українського проекту «На шляху до змін» та пройшли тренінговий курс у Литві.20 сучасних,  творчих, енергійних вчителів із Донецької та Луганської області напередодні професійного свята взяли участь у другому етапі литовсько-українського проекту «На шляху до змін» та пройшли тренінговий курс у Литві.20 сучасних,  творчих, енергійних вчителів із Донецької та Луганської області напередодні професійного свята взяли участь у другому етапі литовсько-українського проекту «На шляху до змін» та пройшли тренінговий курс у Литві.20 сучасних,  творчих, енергійних вчителів із Донецької та Луганської області напередодні професійного свята взяли участь у другому етапі литовсько-українського проекту «На шляху до змін» та пройшли тренінговий курс у Литві.20 сучасних,  творчих, енергійних вчителів із Донецької та Луганської області напередодні професійного свята взяли участь у другому етапі литовсько-українського проекту «На шляху до змін» та пройшли тренінговий курс у Литві.20 сучасних,  творчих, енергійних вчителів із Донецької та Луганської області напередодні професійного свята взяли участь у другому етапі литовсько-українського проекту «На шляху до змін» та пройшли тренінговий курс у Литві.20 сучасних,  творчих, енергійних вчителів із Донецької та Луганської області напередодні професійного свята взяли участь у другому етапі литовсько-українського проекту «На шляху до змін» та пройшли тренінговий курс у Литві.20 сучасних,  творчих, енергійних вчителів із Донецької та Луганської області напередодні професійного свята взяли участь у другому етапі литовсько-українського проекту «На шляху до змін» та пройшли тренінговий курс у Литві.