Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 90 гостей.

Офіційний сайт відділу освіти Артемівської міської ради Донецької області

Відбулось засідання круглого столу

Переглядів: 1401
01.12.2017 - 07:34

Щороку напередодні Міжнародного дня осіб з інвалідністю Бахмутська міська рада разом з усією світовою спільнотою ще раз переосмислює все, що зроблено на підтримку людей з особливими потребами, консолідує спільні зусилля задля їх гармонійної інтеграції у сучасне суспільство.

30 листопада 2017 року у приміщенні клубу ветеранів відбулось засідання круглого столу з питання створення умов для вирішення соціально значущих проблем та розробка спільних заходів для  захисту і згуртування вразливих верств населення м. Бахмуту із представниками громадськості міста.

Ця зустріч об’єднала під одним дахом представників міської ради, управління праці та соціального захисту населення, управління охорони здоров’я, пенсійного фонду та громадських організацій міста, які представлять осіб з інвалідністю або волонтерські організації чи благодійні фонди.

Перед присутніми з привітальним словом виступила секретар Бахмутської міської ради Світлана Кіщенко.

 Перша частина заходу відбулась у форматі «питання-відповідь», де учасники зустрічі могли поставити запитання, які їх цікавлять та відразу отримати на них повну та обґрунтовану відповідь.

У другій частині зустрічі слово для виступу було надано  гостям із міста Київа,  - голова громадської організації «Бюро соціальних та політичних розробок» та представника міжнародної асоціації «Євростратегія» (м. Одеса).

Перед присутніми виступив Ростислав Дзундза, голова  громадських організацій «Бюро соціальних та політичних розробок» який презентував матеріали проекту «Сильна місцева громада – Соціальна місцева громада» , за підтримки представництва ЮНІСЕФ в Україні, щодо результатів аналізу стратегічних документів соціальної спрямованості міста Бахмут. Зокрема з практикою планування, моніторингу та оцінки програм соціальної сфери на місцевому рівні (на прикладі м. Бахмут) та поширення досвіду щодо реалізації проектів з соціального інвестування, пошуку можливостей залучення додаткового фінансування для вирішення нагальних потреб громади.

Експерти Бюро та залучені фахівці провели важливу роботу по  узгодженню  бачення моделі інтегрованого центру надання соціальних та адміністративних послуг,  актуально цю модель, вже спільно з Міністерством соціальної політики відпрацьовуємо в пілотних ОТГ, яка згодом, сподіваємось, буде поширена на всю Україну. По-суті, проект є логічним продовженням та другою стадією проекту  «Підходи до соціальної реформи: від інновації до традиції» реалізованим Бюро в минулому році,  якщо перший проект був пошуком  «інновацій в соціальній сфері», то діючий етап є « імплементація кращих практик», технологічним шліфуванням першого на рівні ОТГ.  Експерти Бюро  в співпраці з Міністерством соціальної політики та Міністерством фінансів України активними представниками Об’єднаних територіальними громад  впроваджують  Інтегровану  модель соціального сектору в 35 ОТГ. Інтегрована модель соціального сектору включатиме окрім соціального захисту також і проблему забезпечення гідного рівня життя, гідної праці, здоров’я та належного рівня знань, за основу взято Комплексні цілі сталого розвитку що зможе подолати протиріччя та неефективність, що наразі характеризують соціальну політику держави.

Представників місцевої ради було запрошено взяти участь в  візиті з обміну досвідом до Кіптівської та Вертіївської ОТГ Чернігівської області для спеціалістів соціальної сфери. Даний захід проводиться в рамках проекту «Сильна місцева громада – Соціальна місцева громада», що реалізується за підтримки Представництва дитячого фонду ООН (UNICEF) в Україні.

В Україні є понад два з половиною мільйона людей, які потребують належного ставлення до себе – вони хочуть жити повноцінним життям, вільно пересуватися, не відчувати дискримінації у працевлаштуванні, мати змогу відвідувати бібліотеки, кінотеатри, поліклініки, концерти.

Засідання круглого столу стало доброю нагодою поспілкуватися і звірити те, що вже зроблено і що треба зробити для формування гідних умов життя людей з інвалідністю, аби ніхто не почувався забутим чи полишеним наодинці зі своїми проблемами.

 

30 листопада 2017 року відбулось засідання круглого столу з питання створення умов для вирішення соціально значущих проблем та розробка спільних заходів для  захисту і згуртування вразливих верств населення м. Бахмуту із представниками громадськості міста30 листопада 2017 року відбулось засідання круглого столу з питання створення умов для вирішення соціально значущих проблем та розробка спільних заходів для  захисту і згуртування вразливих верств населення м. Бахмуту із представниками громадськості міста30 листопада 2017 року відбулось засідання круглого столу з питання створення умов для вирішення соціально значущих проблем та розробка спільних заходів для  захисту і згуртування вразливих верств населення м. Бахмуту із представниками громадськості міста30 листопада 2017 року відбулось засідання круглого столу з питання створення умов для вирішення соціально значущих проблем та розробка спільних заходів для  захисту і згуртування вразливих верств населення м. Бахмуту із представниками громадськості міста30 листопада 2017 року відбулось засідання круглого столу з питання створення умов для вирішення соціально значущих проблем та розробка спільних заходів для  захисту і згуртування вразливих верств населення м. Бахмуту із представниками громадськості міста30 листопада 2017 року відбулось засідання круглого столу з питання створення умов для вирішення соціально значущих проблем та розробка спільних заходів для  захисту і згуртування вразливих верств населення м. Бахмуту із представниками громадськості міста

Останні статті на сайті