Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 90 гостей.

Урядовий портал

Донецька митниця ДФС збільшила зовнішньоторговельний обіг до 3,6 млрд доларів

Переглядів: 1756
05.12.2017 - 12:19

За результатами роботи Донецької митниці ДФС зовнішньоторговельний обіг протягом десяти місяців поточного року збільшився в порівнянні з відповідним періодом минулого року на 24% та досяг більше 3,6 млрд доларів.  Експортні операції проводились із 81 країною світу на загальну суму 2,4 млрд доларів. Слід зазначити, що  у січні-жовтні 2017 року значно збільшився обсяг зовнішньоторговельних операцій, пов’язаних саме із ввезенням товарів на митну територію України.

Товарообіг у імпортному напрямку збільшився не тільки у вартісному вимірі, який становить 881 млн дол. проти 531 млн дол. минулого року, а і ваговому – більше 4,6 млн т вантажів проти 3,6 млн т торічних. Імпортуються товари в Донецький регіон із 72 країн світу. Залишається позитивним сальдо зовнішньоторговельного балансу, яке складає майже 1,9 млрд доларів.

Крім того, спостерігається позитивна тенденція щодо збільшення загальної активності суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності. За 10 місяців 2017 року в Донецькій митниці оформили операції 674 особи, що на 22% більше, ніж за той же період 2016 року. При цьому поступово збільшується і кількість активно працюючих суб’єктів, що здійснюють операції з товарами. Доля тих, хто здійснив 100 та більше оформлень протягом року зросла на 11%. Серед учасників зовнішньоекономічної діяльності 41% - ті, що експортували товари, 45% – імпортерів, 14% –здійснювали як експортні, так і імпортні операції. Основними імпортерами товарів традиційно виступають найпотужніші підприємства регіону, що в переважній більшості є і експортерами готової продукції.

Протягом січня-жовтня 2017 року в Донецькій митниці оформлено майже 42,5 тис. митних декларацій всіх типів. З них експортних декларацій - 28,5 тис. шт., імпортних  - 7,8 тис. шт., решта митних декларацій оформлена в інших митних режимах. Щомісячна кількість оформлень коливалась на рівні 3,5- 4,94 тис. митних декларацій.

Останні статті на сайті