Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 116 гостей.

Офіційний сайт відділу освіти Артемівської міської ради Донецької області

Навчання впродовж життя

Переглядів: 2138
18.12.2017 - 09:16

У Бахмутській школі №10 проведено педраду «Компетентнісний підхід як основа реформування освітнього процесу у світлі Концепції Нової української школи».

Епіграфом до цього методичного заходу стали слова Льюїса Керолла: «Потрібно бігти з усіх ніг, щоб тільки залишатися на місці, а щоб кудись потрапити, треба бігти хоча б удвічі швидше!». Педрада розпочалася за методикою «Ранкова зустріч», учителі встали в коло, кожен поділився своїми враженнями від прожитого дня, озвучили, якими технологіями оволоділи в цьому навчальному році, аргументували, чому вони компетентні вчителі та чим принципово відрізняється новий Закон про освіту, Концепція НУШ від Закону, який діяв понад 25 років. 
У своїй інтерактивній доповіді заступник директора з навчально-виховної роботи Тетяна Стецюк проаналізувала результати анкетування учнів, опитування педагогів, яке було проведене за допомогою GOOGLE форми. Звернула увагу на те, що нова школа потребує нового вчителя, який може стати агентом змін. 
Наступним кроком стало опрацювання Концепції нової української школи методом мозаїки. Учителі об’єднались у чотири групи, кожна отримала свій витяг із документу. Обговоривши та виділивши головне, педагоги розійшлися по інших групах, де зібрали решту тез. Таким чином педагоги зібрали всю необхідну інформацію, повернулись у домашні групи і створили презентації у вигляді кроссенсу, ментальної карти, прийому «Фішбоун», асоціативного куща. За підсумками педради було вирішено провести тематичний день за методикою STREAM-освіти, пройти курс «Критичне мислення для освітян» на сайті PROMETHEUS та отримати сертифікат. 
Завершено педраду теж словами Льюїса Керолла: «Не сумуй. Так чи інакше все стане зрозуміло, все стане на свої місця і вишикується в єдину красиву схему, ніби мереживо. Стане зрозуміло, навіщо все це було потрібно, бо все буде правильно».

Навчання впродовж життяНавчання впродовж життя

Останні статті на сайті