Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 112 гостей.

ExportUA

Через комп’ютерну грамотність до пізнавальної активності

Переглядів: 7758
23.04.2012 - 13:59

На базі дошкільного навчального закладу №40 «Посмішка» відбулося засідання творчої групи «Формування комп’ютерної грамотності у дошкільників». Зустріч проведено за темою «Впроваджуємо помірковано».  Метою засідання  стало осмислення педагогами актуальності впровадження в навчально-виховний процес з дітьми, педагогами та батьками комп’ютерних технологій та налагодження шляхів взаємодії дошкільних установ зі школою.

Під час засідання керівник творчої групи Коваленко О. М., вихователь-методист дошкільного навчального закладу №40,  розкрила цікаві форми організації роботи з батьками, враховуючи вимоги Базової програми «Я у Світі», опрацювала нові матеріали періодичних видань щодо застосовування комп’ютерних технологій в роботі з дітьми, педагогами та батьками.

Практичний психолог дошкільного навчального закладу №40 «Посмішка» Герасименко Н. В., працювала над створенням доброзичливого мікроклімату між учасниками засідання, застосовуючи такі вправи як «Розповідь ланцюжком», «Сейф загаданих та нерозгаданих тайн».

В засіданні творчої групи прийняла участь вчитель початкових класів загальноосвітньої школи №2 Шевченко Тамара Володимирівна, яка розкрила шляхи співпраці дошкільних установ з початковою школою та змінами, що внесені Державним стандартом початкової загальної освіти (Наказ МОНУ від 20 квітня 2011 року №430).

Питання сьогодення – обов’язковість освіти дітей 5-тирічного віку. Тому присутнім було запропоновано перегляд заняття практичного психолога Герасименко Н.В. з батьками старших дошкільників, яким запропонували тестові завдання комп’ютерної програми Study Buddy «Як сприймає інформацію Ваша дитина?», «Чи готові батьки до навчання дітей у школі?» та обговорення змісту матеріалів з мультимедійним супроводженням, питання до якого заздалегідь було розіслано батькам на електронну пошту.   

Методист міського методичного кабінету відділу освіти Артемівської міської ради Рибалко Ірина Юхимівна звернула увагу на актуальність питання створення Інтернет-сайтів дошкільних установ, з метою розширення можливості спілкування з родинами вихованців.

Учасники засідання презентували цікаві наробки творчої групи за навчальний рік, даючи обґрунтування кожному з матеріалів щодо доцільності застосування в роботі з дітьми в дошкільному навчальному закладі та в родині.

Відбулося засідання творчої групи «Формування комп’ютерної грамотності у дошкільників». Зустріч проведено за темою «Впроваджуємо помірковано». Відбулося засідання творчої групи «Формування комп’ютерної грамотності у дошкільників». Зустріч проведено за темою «Впроваджуємо помірковано». Відбулося засідання творчої групи «Формування комп’ютерної грамотності у дошкільників». Зустріч проведено за темою «Впроваджуємо помірковано».