Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 113 гостей.

Донецька обласна державна адміністрація

Донецька облдержадміністрація продовжує консультуватися з донеччанами щодо регіональних критеріїв створення «госпітальних округів»

Переглядів: 8130
29.05.2012 - 05:31

По 05 червня 2012 року Головне управління охорони здоров'я Донецької обласної державної адміністрації проводить консультації з громадськістю по темі  «Регіональні критерії створення госпітальних округів».

Питання підвищення якості медичної допомоги і її доступності для всіх верств населення є актуальною проблемою системи охорони здоров'я. Основні концептуальні напрями реформування системи охорони здоров'я визначені в Програмі економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава», схваленої Комітетом з економічних реформ при Президентові України 02.06.2010 та постанові Кабінету Міністрів України від 17.02.2010 № 208 «Деякі питання удосконалення системи охорони здоров'я».

Одним із завдань реформи є встановлення об’єктивної рівноваги між первинною та вторинною ланками охорони здоров'я, ресурси яких значно різняться, на основі визначення реальної потреби у видах медичної допомоги населенню.

Згідно Закону України від 07.07.2011 № 3612-VI «Про порядок проведення реформування системи охорони здоров'я у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій областях та місті Києві» система охорони здоров'я Донецької області знаходиться у стані оптимізації. На вторинному рівні реорганізація здійснюватиметься шляхом створення госпітальних округів – функціональних об'єднань закладів охорони здоров’я декількох адміністративно-територіальних одиниць діючих на принципах єдиного медичного простору.

Головним управлінням охорони здоров'я облдержадміністрації розроблені регіональні критерії формування госпітальних округів.  Ці критерії будуть враховуватись при формуванні госпітальних округів в Донецькій області після надходження відповідних нормативних документів та методичних рекомендацій стосовно порядку складання і затвердження планів-схем госпітальних округів.

Долучитись до консультацій можуть представники всіх соціальних груп, представники засобів масової інформації та організації громадянського суспільства.

В результаті громадського обговорення будуть проаналізовані надані пропозиції та розглянута можливість їх імплементації у нормативних актах облдержадміністрації, що надасть можливість створення умов для доступного та якісного медичного обслуговування.

Надсилати свої пропозиції та ідеї з поміткою «Консультації з громадськістю»  можна на електронні адреси zdrav@donoda.gov.uaЦя електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду   та reform@mail.ints.netЦя електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду   або у формі листа на адресу:

Головне управління охорони здоров'я облдержадміністрації, бульвар Пушкіна,34, м. Донецьк, 83105.  Відповідальна особа за збір та узагальнення пропозицій: Турупалова Світлана Юріївна – начальник відділу реформування охорони здоров’я та забезпечення лікарськими засобами. 

Форма проведення консультацій – публічне громадське обговорення, яке планується провести у формі електронних консультацій по 05 червня 2012 року) та «круглого столу» (інформація про проведення буде оприлюднена пізніше).

 

Підготовлено КЗОЗ «ЦПМСД Артемівської міської ради» за матеріалами ГУОЗ Донецької обласної державної адміністрації

Останні статті на сайті