Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 75 гостей.

Офійний сайт Соледарської міської ради

Артемівські психологи дошкільних закладів презентували досвід роботи з методики арттерапії на обласному семінарі-практикумі для керівників психологічних служб

Переглядів: 7680
26.11.2012 - 08:35

14 листопада 2012 р. на базі дошкільного навчального закладу компенсую чого типу, ясла-садок №58 «Ясочка», фахівцями центру практичної психології і соціальної роботи відділу освіти Артемівської міської ради організовано та проведено обласний семінар-практикум: «Казкотерапія як метод роботи з дітьми з особливостями розвитку емоційної сфери».

У якому взяло участь 18 завідувачів центрів практичної психології і соціальної роботи, методистів, які відповідають за психологічну службу міських (районних) управлінь (відділів освіти) місць Донецької області (м. Горлівка, м. Слов’янськ, м. Жданівка, м. Костянтинівка, м. Торез, м. Макіївка тощо).

Семінар-практикум проводився з метою ознайомлення учасників  з досвідом роботи працівників психологічної служби відділу освіти Артемівської міської ради з питань використання елементів казкотерапії в роботі з дітьми дошкільного віку; вдосконалення управлінської компетентності керівників через відпрацювання навичок оптимального поєднання теоретичної бази та практичної діяльності      практичних психологів Донецької області; заохочення їх до створення умов для впровадження елементів казкотерапії в роботі з дітьми дошкільного віку.

            У теоретичному блоці практичний психолог центру практичної психології і соціальної роботи  відділу освіти Артемівської міської ради Коршун Ю.А. за допомогою комп’ютерної презентації актуалізувала та систематизувала знання слухачів з питань особливостей використання практичним психологом дошкільного закладу елементів казкотерапії в роботі з дошкільнятами. А виконуючи практичну вправу, під керівництвом практичного психолога дошкільного навчального закладу комбінованого типу, ясел-садка №54 «Світлячок» Борисенко О.М., учасники семінару-практикуму склали циклограму використання елементів казкотерапії в роботі з дітьми, які мають особливості розвитку емоційної сфери.

         У практичному блоці гостям міста було презентовано досвід роботи практичного психолога дошкільного навчального закладу компенсую чого типу №24 «Сонечко» Кошель С.В., яка використовує прийоми казко- та ігротерапії в корекції емоційного розвитку дітей з особливими освітніми потребами. Взявши участь у міні-практикумі, учасники семінару вправлялись в ефективному використанні елементів ігротерапії в роботі з дошкільниками.

         Практичний психолог дошкільного навчального закладу, ясел-садка №47 «Оленка» Гапонюк О.Є. увазі учасників представила відео огляд з досвіду роботи батьківських клубів з питань оптимізації дитячо-батьківських стосунків у сім’ях, неохоплених дошкільною освітою,  під час якого слухачі знайомилися з ефективними та дієвими методами й формами роботи з батьками.

         Приємно здивувала учасників семінару практичний психолог дошкільного навчального закладу, ясел-садка №52 Михайленко М.М., наголосивши на необхідності формування у дошкільнят «морального імунітету». Виконуючи практичну вправу,  гості міста з великим захопленням шукали прихований смисл та виховний зміст дитячих казок, всім знайомих з дитинства.

         Своїм досвідом щодо корекції страхів у дітей-логопатів ділилася практичний психолог дошкільного навчального закладу компенсую чого типу, дитячого садка №25 «Дзвіночок» Куницька Т.В.. У ході мультимедійної презентації практичний психолог дошкільного навчального закладу компенсую чого типу, ясел-садка №58 «Ясочка» Кудлатова І.В. розповіла про результати використання пісочної терапії у створенні психо-емоційного комфорту дітей.

         Присутні відзначили, що протягом всього семінару-практикуму  відчували себе співавторами у написанні символічної книги  «Рецепти казкотерапії». Активно включались до роботи, висловлювали свою думку та формулювали рекомендації.

         Організаторам заходу під керівництвом завідувача центру практичної психології і соціальної роботи  відділу освіти Артемівської міської ради Докшиної Н.В. вдалося привернути увагу учасників до проблеми використання казкотерапевтичного методу в роботі з дошкільниками, актуалізувати знання присутніх з даної теми та познайомити з досвідом роботи працівників психологічної служби відділу освіти Артемівської міської ради з питань використання елементів казко терапії в роботі з дітьми, які мають особливості розвитку емоційної сфери.

DSC02316DSC02304