Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 118 гостей.

Баннер Донецкой торгово-промышленной палаты

«Бібліоміст» знову в Артемівську

Переглядів: 6040
08.05.2013 - 07:52

Центральна міська бібліотека разом з трьома бібліотеками-філіалами  Артемівської міської Централізованої бібліотечної системи  вже вдруге стала переможницею конкурсу проектів «Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету» в рамках програми «Бібліоміст».

В 2010р. в першому раунді конкурсу проектів 5 бібліотек системи – центральна та бібліотеки-філіали №№ 1,4,7,8 отримали комп’ютерне обладнання та програмне забезпечення від благодійного фонду Біла та Мелінди Гейтц. Учасницями п’ятого раунду стали бібліотеки–філіали № 2, 5 та міська бібліотека для дітей. Ці бібліотеки отримають від фонду 6 комп’ютерів, принтери, сканери, ліцензійне програмне забезпечення.

Як зазначається у листі директора програми «Бібліоміст» Матея Новака, при визначенні переможців важливу роль зіграли «результати попередньої роботи бібліотеки у програмі «Бібліоміст», підтримка з боку влади, залучення спонсорської і партнерської допомоги… Ваша заявка переконала експертну раду, що саме ваші бібліотеки зможуть якнайкраще використати можливості, які надає програма «Бібліоміст».

За умовами конкурсу, на кожні отримані за грантом 2 комп’ютери бібліотеки повинні в якості власного внеску придбати по 1 комп’ютеру. Головним партнером стає місцева влада, яка бере на себе зобов’язання придбати один комп’ютер для бібліотеки – філіалу №5, сплачувати комунальні послуги, лінію Інтернет та ін. Фінансову допомогу для реалізації проекту також надають  і місцеві підприємці.

Новий проект дає змогу комп’ютеризувати  та підключити до Інтернет бібліотеку-філіал №5, забезпечити новими сучасними комп’ютерами бібліотеку-філіал №2 та міську бібліотеку для дітей. Тепер всі бібліотеки системи будуть надавати своїм користувачам вільний доступ до Інтернет та інші інноваційні бібліотечні послуги.

Останні статті на сайті