Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 112 гостей.

 Краеведческий музей г. Артемовск

Розпочав роботу сайт, присвячений питанням імунопрофілактики.

Переглядів: 7548
08.05.2013 - 12:05

В період Всесвітнього тижня імунізації розпочав роботу веб-сайт Національної програми імунопрофілактики та захисту населення від інфекційних хвороб на 2009-2015рр.

Цей інтернет-ресурс є своєрідним «інформаційним майданчиком» для спілкування на тему вакцінації. У батьків тепер є можливість отримувати відповіді на всі  питання, щодо імунопрофілактики, які їх цікавлять.

Вашій увазі – думка професіоналів

Терещенко А.В. , Начальник управління охорони материнства, дитинства та санаторного забезпечення МОЗ України

 «Хотілось би зазначити, що в Україні існує чітка розгалужена система законів та підзаконних актів, що дозволяють забезпечити чіткий регулятивний механізм процесу імунопрофілактики. Увесь ланцюг дій, який завершується щепленням, має сувору систему професійного, наукового, міжнародного та державного контролю. Черговим кроком стала поява цього веб-сайту, який зовсім скоротив відстань між лікарями та батьками, між запитаннями та відповідями, та який дозволить розвіяти усі міфи навколо такої загальноприйнятої європейської процедури як вакцинація».

Лапій Ф.І., Кандидат медичних наук, доцент кафедри інфекційних хвороб та дитячої імунології НМАПО ім. Шупика

«Мені як фахівцю особисто приємно, що відтепер в Україні існує професійна інформаційна площадка для спілкування на тему вакцинації. Дуже часто останнім часом в своїй практиці мені доводилось пояснювати своїм пацієнтам і друзям, що багато інформації, яку вони знаходять в Інтернеті на тему вакцинації є не перевіреною, адже її треба сприймати крізь призму лікарського досвіду. Тепер є веб-ресурс де така інформація не тільки буде достовірною, але й на кожне запитання, яке буде виникати у пацієнта буде дана відповідь від фахівця, а не з невідомих джерел».

Дзюба О.Л., лікар-педіатр Київської міської клінічної лікарні №2

«Для молодих щасливих батьків та тим, хто планує дитину, хочу порекомендувати імунізацію, бо, як показує мій досвід, це самий надійний захист дитини від інфекційних захворювань, яки почнуть її оточувати після народження. Для цього хотілось би, щоб батьки мали час ознайомитись з календарем профілактичних щеплень та, звичайно, порадитись з лікарем. Наголошую, що коли батьки приймають рішення вакцинувати дитину - головним порадником також повинен бути лікар, а не сторонні особи. Адже тільки лікар при такій процедурі має індивідуальній підхід до кожної дитини».

Крамарєв С.О., Доктор медичних наук, професор,завідувач кафедри дитячих інфекційних хвороб НМУ ім. О. О. Богомольця.

«Хочу звернути увагу батьків, громадян, відвідувачів сайту на важливість загальної обізнаності щодо інфекційних хвороб та принципів їх розповсюдження, адже це хвороби, що спричинені живими мікроорганізмами і здатні легко передаватись від людини до людини. Треба усвідомлювати, що ми стикаємось з різними інфекційними хворобами весь час в своєму житті, і тому повинні знати як проявляються найбільш розповсюджені хвороби, щоб не пропустити тривожні симптоми, не ігнорувати їх і вчасно звернутись за медичною допомогою».

Тож скористайтеся можливісттю дізнатися більше про вакцінацію. Не довіряйте слухам, полудоводам та неперевіреним фактам.

О.В.Литвин,
КЗОЗ «ЦПМСД Артемівської міської ради»

Останні статті на сайті