Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 92 гостя.

Урядовий портал

Набрав чинності Закон України щодо збільшення надбавки по догляду за дитиною-інвалідом підгрупи А.

Переглядів: 7165
15.08.2013 - 06:59

На виконання соціальних ініціатив Президента України В.Ф.Януковича, які  спрямовані на захист найбільш вразливої категорії громадян – дітей-інвалідів з 28.07.2013 року набрав чинності Закон «Про внесення змін до статті 3 Закону України «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам» від 04.07.2013 № 410-VII щодо збільшення  надбавки по догляду за дитиною-інвалідом підгрупи А.

Розмір надбавки буде залежати від стану здоров'я дитини-інваліда та потреби у постійному сторонньому догляді.

Надбавка на догляд за дитиною – інвалідом підгрупи А встановлюється у розмірі:

  • на дитину-інваліда підгрупи А віком до 6 років - прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років (розмір надбавки – 972 грн.);
  • на дитину-інваліда підгрупи А віком від 6 до 18 років - прожиткового мінімуму для дітей віком від 6 до 18 років (розмір надбавки – 1210 грн.);

Надбавка на догляд за іншою дитиною – інвалідом встановлюється у розмірі:

  • на дитину-інваліда віком до 6 років - 50 відсотків прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років (розмір надбавки – 486 грн.);
  • на дитину-інваліда віком від 6 до 18 років – 50 відсотків прожиткового мінімуму для дітей віком від 6 до 18 років (розмір надбавки – 605 грн.).

Надбавка на догляд за дитиною-інвалідом віком до 18 років призначається одному з батьків, усиновителів, опікуну, піклувальнику, які не працюють, не навчаються (крім заочної форми навчання), не проходять службу, не займають виборну посаду і фактично здійснюють догляд за дитиною-інвалідом.

Надбавка на догляд за дитиною-інвалідом віком до 18 років також призначається одному з батьків, усиновителів, опікуну, піклувальнику, які перебувають у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, у відпустці у зв'язку з вагітністю та пологами, у відпустці без збереження заробітної плати, у разі якщо дитина-інвалід потребує домашнього догляду, і вони фактично здійснюють догляд за дитиною-інвалідом. Одинокій матері (одинокому батьку) надбавка на догляд за дитиною-інвалідом призначається незалежно від факту роботи, навчання, служби.

Державна соціальна допомога на дітей-інвалідів призначається на строк, зазначений у медичному висновку.

Право на встановлення дітям-інвалідам підгрупи А визначають лікарсько-консультативні комісії дитячих лікувально-профілактичних закладів за місцем проживання дитини-інваліда.

У разі визнання дитини – інвалідом підгрупи А оформлюється новий медичний висновок, який надсилається до управління праці та соціального захисту населення.

Перерахунок розміру надбавки на догляд за дитиною-інвалідом, особам, які на теперішній час отримують цю надбавку буде на підставі отриманих медичних висновків про дитину-інваліда віком до 18 років з підгрупою А, без звернення отримувачів допомоги.

Додаткову інформацію можете отримати, звернувшись:

  • до філіалу управління у м. Часів Яр, вул. Горького,13, тел. 7-20-46,
  • до філіалу управління у м. Соледар, вул. Карпинського, 10а,

в Приймальню громадян, каб.10 управління праці та соціального захисту населення за адресою: м.Артемівськ, вул. Горбатова, 57, тел. 44-64-02.