Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 96 гостей.

Школа мистецтв м.Артемівська

Донеччина готується до святкування 70-річчя визволення Донбасу

Переглядів: 5723
03.09.2013 - 06:59

День визволення Донбасу – важлива та значуща подія для регіону. Про те, як святкуватимуть її на Донеччині розповів глава регіону на традиційній прес-конференції.

Андрій ШИШАЦЬКИЙ також зазначив, що піклування про ветеранів – один з пріоритетних напрямків роботи як державної, так і регіональної влади.

За думкою Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА, органи влади, як на центральному, так і місцевому рівні, повинні піклуватися про підвищення рівня життя українських ветеранів, вирішувати всі питання, пов'язані з поліпшенням житлових і побутових умов, забезпеченням ветеранів висококваліфікованою медичною допомогою.

Так, за останні роки на 49% підвищено середній розмір пенсії учасникам війни, майже в 4,5 рази зросла грошова допомога ветеранам війни до Дня Перемоги. Держава приділяє особливу увагу інвалідам війни: розмір їх пенсій за останні два роки зріс на 41%.

З 2010 року розпочата реалізація програми забезпечення квартирами інвалідів Великої Вітчизняної війни, завдяки чому в цілому по Україні покращилися житлові умови понад 800 сімей.

В поточному році в рамках даної програми планується забезпечити 24 квартирами інвалідів Великої Вітчизняної війни в Артемівську, Горлівці, Дзержинську, Волноваському, Мар'їнському, Новоазовському, а також інших містах і районах області.

Наразі вже придбано три квартири: трикімнатна - в селищі Оленівка Волноваського району, однокімнатні - в Маріуполі і Соледарі. Укладено договір (документи знаходяться на оплаті в казначействі) на придбання однокімнатної квартири в Докучаєвську. У Макіївці ведеться робота з укладення договору на купівлю трикімнатної квартири. В інших містах і районах проводиться відбір квартир, підготовка документів для укладання договорів.

За рахунок субвенції з державного бюджету в 2013 році профінансовано ремонт житла інвалідам Великої Вітчизняної війни на суму 700 тисяч гривень.

Особливу увагу регіональна влада приділяє оздоровленню ветеранів. Так, за вісім місяців поточного року в регіоні вже оздоровлено півтори тисячі осіб. Всього ж заплановано надати санаторно-курортне лікування майже двом тисячам ветеранів.

Щодо святкових заходів на честь 70-річча Визволення Донбасу, то вони розпочнуться вже  з четверга поточного тижня.  Окрім традиційних заходів, таких як урочисті збори, поїздка на Савур-Могилу, мітинг біля меморіалу «Твоїм Визволителям, Донбас!», будуть проходити і нові.

- Вперше, у дні святкування 70-ї річниці визволення Донбасу, будуть реконструйовані події воєнних років. Центром подій стануть платформи залізничних вокзалів, звідки проводжали на фронт і зустрічали переможців, - розповів Андрій ШИШАЦЬКИЙ.

Реставровані музейні експонати – паровоз ЕР 775-07, вагон-теплушки, залізничні платформи з військовою технікою увійдуть до складу «Потягу Перемоги» і проїдуть по містах області.

У спеціальному вагоні проїдуть ветерани, яких на вокзалах на шляху прямування зустрічатимуть жителі міст – всі ті, кому дорога пам'ять про Велику Вітчизняну війну.

Завершиться святкування масштабним концертом в парку ім. Щербакова, де артисти України і Росії будуть виконувати улюблені всіма пісні.

Останні статті на сайті