Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 89 гостей.

Проведено лекцію на тему: «Значення профілактичних щеплень»

Переглядів: 6228
25.09.2013 - 09:27

З метою реалізації соціальних ініціатив Президента України В.Ф. Януковича «Діти – майбутнє України», в рамках проведення в Донецькій області «Тижня здорової дитини дошкільного віку», медичними працівниками амбулаторії № 3 КЗОЗ «ЦПМСД Артемівської міської ради» 24.09.2013р. в ДДЗ № 49 проведено лекцію на тему: «Значення профілактичних щеплень».

В ДДЗ № 36 проведено лекцію медичними працівниками амбулаторії № 8 КЗОЗ «ЦПМСД Артемівської міської ради» 24.09.2013р. для батьків на тему: «Виховання здорового способу життя у дітей дошкільного віку». В ДДЗ № 53 проведено лекцію для батьків та працівників дитячого закладу на тему: «Профілактика кишкових інфекцій у дітей дошкільного віку» медичними працівниками амбулаторії № 4 КЗОЗ «ЦПМСД Артемівської міської ради» 24.09.2013р..

У цих заходах приймали участь завідуючі амбулаторіями №3, №4, №8, працівники дитячих дошкільних закладів  та батьки дітей.

Мета проведення лекцій:

  • збереження фізичного здоров`я дитини;
  • покращення епідеміологічного стану вакцинокерованих інфекцій;
  • виховання навичок здорового способу життя та гігієни у дітей дошкільного віку;
  • виховання навичок здорового харчування.

 Під час лекцій були порушені актуальні питання щодо проведення імунізації  дітей зазначеного віку, важливості дотримання здорового способу життя та харчування.

За даними ВОЗ щорічно більше 130 млн. дітей отримують профілактичні щеплення, що рятує життя понад 3 млн. людей. Наявні успіхи імунопрофілактики – відсутність захворювань на такі небезпечні хвороби, як поліомієліт, правець, кір; зниження до поодиноких випадків дифтерії, кашлюку та краснухи. Проведення щеплень забезпечує відсутність тяжких наслідків від вакцинокерованих інфекцій і сприяє збереженню здоров’я дитини, як базової цінності та повноцінного психічного, фізичного і соціального розвитку.

З кожним роком зростає відсоток дітей, що мають відхилення у здоров'ї, спостерігається тенденція безперервного зростання загального рівня захворюваності серед дітей дошкільного віку. Це пов'язано з безліччю негативних явищ сучасного життя: непростими соціальними-економічними умовами, екологічним неблагополуччям, низьким рівнем розвитку шлюбу і сім'ї, алкоголізмом і тютюнопалінням батьків.

Здорові діти – це благополуччя суспільства в цілому, тому проблеми, пов’язані зі здоров’ям дитини, дуже актуальні. Суспільство повинно більше приділяти уваги  формуванню основ здорового способу життя, здоровому харчуванню, профілактиці інфекційних хвороб, вакцинації.