Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 54 гостя.

Презедент України

Бібліотеки Артемівської міської ЦБС до Міжнародного дня людей похилого віку

Переглядів: 10667
02.10.2013 - 10:47

На виконання ініціатив Президента України Януковича В.Ф. щодо посилення соціального захисту найбільш незахищених верств населення (пенсіонерів, інвалідів, ветеранів війни та праці) обслуговування соціально незахищених груп населення, інвалідів та людей похилого віку сьогодні є пріоритетним напрямком діяльності бібліотек Артемівської міської ЦБС.

Вони залучають ці верстви населення до книги, зважаючи на їх стан здоров’я. тому що книга має унікальну здібність - вона лікує людські душі та тіла. В усі часи люди помічали позитивний вплив книги на здоров’я та настрій людини, особливо, якщо це тяжко хвора людина. В нашій свідомості книги - це перш за все накопичувач та зберігач знань, що передають духовні традиції, культуру, мистецтво від покоління до покоління, з’єднуючи людей різних часів та народів за допомогою слова.

На годину спілкування «Крізь призму прожитих літ» запросили читачів-пенсіонерів бібліотеки-філіалу №8. Протягом заходу читачі згадували про яскраві моменти з життя: свою юність, народження та виховання дітей, появу онуків. Дуже швидко минають літа, але дні сповнені уваги та любові рідних не дають сумувати. Гості бібліотеки прийшли до висновку, що такі задушевні бесіди додають бадьорості та зігрівають серця. 

В бібліотеці-філіалі №7 проведено годину доброти «Тепло наших сердець». На захід були запрошені читачі Біла Ніна Іванівна, Білий Анатолій Олександрович, Солов’янова Світлана Григорівна, які поділились своїми спогадами про життя і трудову діяльність. Маленькі артисти Центру дітей та юнацтва подарували їм танок «Свято сонечка». Діти читали вірші. Ведуча зачитала невигадану історію В.Пінчука «Не запізнюйтесь до батьків». Всі учасники заходу співали пісню « Чорнобривці». До заходу оформлено книжкову виставку «Скарби мудрості-нащадкам».

Літературний вечір «Золотая пора»  в бібліотеці – філіалі № 4  відкрила пісня Верные друзья».  На протязі вечора відвідувачі дізналися  про історію створення цього свята. В бібліотеці грала музика, лунали  вірші сучасних поетів. Відвідувачі розповіли про своє життя, молоді роки.

Вже сьомий рік в центральній міській бібліотеці працює клуб для пенсіонерів «Теплий дім». Його постійно відвідують близько 30 осіб. Засідання проводяться щомісячно. Зустрічі відбуваються в теплій дружелюбній атмосфері. Теми засідань різноманітні. До Дня людей похилого віку в клубі провели вечір «Как нам дороги ваши седины».

У бібліотеці-філіалі №1 оформлена виставка-експозиція «Будьмо не байдужими до чужого горя». 

Бібліотеки Артемівської міської ЦБС до Міжнародного дня людей похилого вікуБібліотеки Артемівської міської ЦБС до Міжнародного дня людей похилого вікуБібліотеки Артемівської міської ЦБС до Міжнародного дня людей похилого вікуБібліотеки Артемівської міської ЦБС до Міжнародного дня людей похилого віку

Останні статті на сайті