Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 122 гостя.

Донецька обласна рада

Діти та педагоги міста опановують знання з безпеки життєдіяльності

Переглядів: 4788
14.10.2013 - 13:42

Сьогодні проблема безпеки життєдіяльності розглядається як одна з основних потреб людини. Тому на педагогів покладається відповідальність за формування у дітей ціннісного ставлення до власного здоров’я, адекватних реакцій на різноманітні чинники ризику для нього.

На виконання цих завдань, а також соціальних ініціатив Президента України «Діти - майбутнє України» в дошкільних закладах міста з 7 по 11 жовтня 2013 року пройшов тематичний «Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності». Основною метою заходу було поліпшення якості навчально-виховної роботи в закладах, вдосконалення практичних навичок педагогів та дітей з питань особистої безпеки та захисту життя в небезпечних ситуаціях.

В рамках підготовки до Тижня в закладах діяли методичні виставки, було перевірено оформлення осередків безпеки, оновлено аптечки «швидкої допомоги», оформлено папки на допомогу вихователям, для батьків підготовлено матеріали, пам’ятки, буклети з профілактики дитячого травматизму.

Під час проведення заходів з вихованцями були організовані тренінги, навчальні евакуації, тематичні заняття, сюжетно-рольові ігри, конкурси та виставки дитячих робіт, перегляд мультиплікаційних фільмів. З працівниками закладів пройшли практикуми з надання першої допомоги, консультації, інструктажі, наради при завідувачах.

Педагогами ДНЗ №№ 6, 10, 25, 42 були організовані цільові екскурсії до пожежних частин з метою ознайомлення з правилами пожежної безпеки та особливостями роботи пожежників. В ДНЗ № 27 пройшов турнір ерудитів «Знавці правил безпечної поведінки», а в ДНЗ №№ 27, 56, 58 - заняття в автомістечку.

Творчо підійшли до проведення Тижня колективи ДНЗ №№ 10, 49 - тут організували крапельні дискусії з педагогами, ДНЗ № 18, де провели конкурс серед помічників вихователів «Світ чистюлі», ДНЗ № 55, вихователі якого змагались у педагогічному аукціоні «Щоб не сталося лиха».

Найбільш цікавими та змістовними стали фізкультурні свята в ДНЗ № 18, 27, 47, 48, 49, 58. Музичними розвагами порадували малюків в ДНЗ №№ 4, 14, 25, 42, 49, 52, 54.

Активно до проведення Тижня залучались і батьки. Так, з ними проводились тематичні консультації, бесіди, анкетування. Результативними були зустрічі з батьками в ДНЗ № 42 на сумісних спортивних розвагах, в ДНЗ № 55 - на медичному семінарі «Перша допомога – це повинен знати кожен», тощо.

Внаслідок проведеної роботи були систематизовані та поглиблені знання педагогів і дітей, підвищилась педагогічна компетентність батьків з питань дотримання безпеки вдома. Все це в майбутньому допоможе уникнути небезпечних ситуацій.

Діти та педагоги міста опановують знання з безпеки життєдіяльностіДіти та педагоги міста опановують знання з безпеки життєдіяльностіДіти та педагоги міста опановують знання з безпеки життєдіяльностіДіти та педагоги міста опановують знання з безпеки життєдіяльностіДіти та педагоги міста опановують знання з безпеки життєдіяльності