Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 85 гостей.

Артемівське відділення Донецької ТПП

Мовознавчий турнір «Ми найкращі» у Артемівській ЗОШ №24

Переглядів: 3712
11.11.2013 - 10:03

У рамках Тижня української мови та писемності, на підтримку соціальних ініціатив Президента України «Діти – майбутнє України» 7 листопада 2013 року у ЗОШ № 24 був проведений мовознавчий турнір серед учнів 5-х класів «Ми найкращі!»  під гаслом: «Хто не любить своєї рідної мови, солодких святих звуків свого дитинства, не заслуговує на ім'я людини».

У ньому брали участь 2 команди: «Дієслово» та «Мовознавці» під керівництвом учителя української мови та літератури Світлани Димченко.

Конкурсна програма була цікавою  і складалася з 7 турів. Перший тур передбачав запитання до кожної команди (розминка). У другому  учасники  складали  прислів’я за останніми буквами слів, розставлених за алфавітом. У третьому доповнювали  речення епітетами й порівняннями. Четвертий етап «Україна має таланти» дав змогу учням показати свої артистичні здібності, пояснюючи значення фразеологічних зворотів за допомогою міміки та жестів. У турі  «Домашнє завдання» учні продемонстрували свої  поетичні здібності, читаючи власні вірші про мову. Закінчився захід піснею «Гімн українській мові».

Не залишилися осторонь і вболівальники. Поки учасники турніру обмірковували  відповіді на запитання, їх запросили до мандрівки «7 чудес України».

Непомітно пролетів час, учасники заходу отримали задоволення від спілкування. А перемогла команда «Дієслово», яка була нагороджена почесною грамотою «Найкращий знавець української мови».

7 листопада 2013 року у ЗОШ № 24 м.Артемівська був проведений мовознавчий турнір серед учнів 5-х класів «Ми найкращі!»  під гаслом: «Хто не любить своєї рідної мови, солодких святих звуків свого дитинства, не заслуговує на ім'я людини».

Останні статті на сайті