Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 96 гостей.

Верховна рада України

Для вирішення питання боротьби з нелегальним вуглевидобутком необхідний комплексний підхід

Переглядів: 5621
20.11.2013 - 13:24

Про це заявив голова Донецької облдержадміністрації Андрій Шишацький в ході прес-конференції в понеділок. Глава регіону зазначив, що дане питання має обов'язково враховувати можливості створення нових робочих місць за умови легалізації роботи копанок.

«Якщо шахти, що працюють, в так званій, «чорній зоні» можуть легалізувати свою роботу, то й на рівні обласної ради і на рівні міністерства, що видає ліцензії на надрокористування, ми будемо тільки сприяти такому процесу. Там же де хочуть просто працювати «в чорну», ми будемо цьому протидіяти», - підкреслив губернатор.

Він також зазначив, що в даному випадку мова не йде про легалізацію кар'єрного способу видобутку вугілля.

Андрій Шишацький також підкреслив , що за результатами регіонального міжвідомчої наради з питань протидії незаконному надрокористуванню, яка відбулося минулого тижня, було прийнято рішення щодо відпрацювання одного з районів області, де зосереджена найбільша кількість місць незаконного вуглевидобутку.

«Ми повинні відпрацювати і сказати людям, що в цьому районі була певна кількість копанок, а сьогодні не працює жодна з них» , - сказав губернатор.

Глава регіону підкреслив , що в даному випадку мова йде не тільки про припинення роботи копанок, а й про їх фізичну ліквідацію, пов'язану, наприклад, з засипанням шахтних відводів, де розгорнули свою діяльність нелегали.

«Сьогодні порушуються кримінальні справи, вилучається техніка, яка потім повертається через те, що перебуває в оренді. Тобто, працюють цілі схеми, засновані на недосконалості нашого законодавства, а подекуди й на негативній роботі органів місцевого самоврядування та правоохоронців», - підкреслив Андрій Шишацький.

Губернатор також зазначив , що на сьогоднішній день до боротьби з нелегальним вуглевидобутком, планується і залучення легально працюючих шахт. «Велика частина копанок працює на відведених гірничих відводах. І це відповідальність керівників цих підприємств. У нас з Держгірпромнаглядом у цьому загальна позиція»,- сказав Андрій Шишацький.

Останні статті на сайті