Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 97 гостей.

Верховна рада України

Юні краєзнавці вивчили Донеччину та відзвітували про це

Переглядів: 3661
20.11.2013 - 13:31

В департаменті освіти і науки облдержадміністрації сьогодні підбили підсумки обласної краєзнавчої конференції «Донбас – мій рідний край».

Конференція проводилась за напрямками: пошуково-краєзнавча експедиція «Донбас екскурсійний», обласний тур Всеукраїнської експедиції «Моя Батьківщина – Україна», обласний тур Всеукраїнської історико-географічної експедиції «Історія міст і сіл України».

У заході, що організував обласний центр туризму та краєзнавства учнівської молоді, взяли участь не лише його вихованці, а й науковці Донецького національного університету та Донбаського державного педагогічного університету.

- Обласний Центр туризму і краєзнавства учнівської молоді сьогодні активно працює над реалізацією соціальної ініціативи Глави держави «Діти – майбутнє України». Заклад є регіональним координатором туристсько-краєзнавчої роботи зі школярами Донеччини, - зазначив директор департаменту освіти інауки облдержадміністрації Юрій СОЛОВЙОВ.

За його словами, центр плідно співпрацює з регіональними ландшафтними парками та регіональними федераціями альпінізму і скелелазіння, спортивного туризму та спортивного орієнтування. Вихованці гуртків беруть участь у експедиціях і походах по рідній землі, вивчаючи її історію, культуру, традиції народу.

Конференція «Донбас – мій рідний край», сказав Юрій СОЛОВЙОВ, стала своєрідним звітом школярів про нові дослідження рідного краю в 2013 році.

Авторів кращих робіт нагородили в межах обласного туру Всеукраїнської історико-географічної експедиції учнівської та студентської молоді «Історія міст і сіл України» та обласної пошуково-краєзнавчої експедиції «Донбас екскурсійний».

Нагадаємо, у межах обласного краєзнавчого руху «Донбас – мій рідний край», в регіоні діє понад 1580 експедиційних (пошукових) загонів учнів, які є важливими та дієвими засобами патріотичного виховання, фізичного загартування,формування у підростаючого покоління національної свідомості.

Останні статті на сайті