Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 340 гостей.

Донецька обласна державна адміністрація

Тиждень здоров’я у дошкільних закладах міста

Переглядів: 5952
03.12.2013 - 11:47

На виконання соціальних ініціатив Президента України «Діти – майбутнє України», за підтримки відділу освіти Артемівської міської ради в дошкільних закладах міста проходив Тиждень «Здоров’я дітей – здоров’я нації».

Так, в дошкільній установі № 42 протягом Тижня проводилися різноманітні заходи: рухливі ігри, естафети, розваги, театралізовані вистави, екскурсії, фізхвилинки, динамічні паузи, заняття валеологічного спрямування. На стадіоні «Авангард» відбулися змагання з бігу серед дітей старшого віку. Весело пройшли спортивний флешмоб під девізом «Рух - це життя» та засідання родинного університету «Перлини здоров'я» за темою "Рухова активність дітей".

В дитсадку № 25 також проведено низку заходів в рамках Тижня: спортивно - валеологічна розвага для дітей молодшого віку «Звідки беруться бруднулі», цікаві, неординарні заняття з валеологічної освіти, перегляд презентацій та мультфільмів фізкультурно-оздоровчого спрямування. Відбулась зустріч дошкільнят з тренером спортивного клубу «Воїн» Романом Доценко та його вихованцями. Діти старших груп відвідали відкрите тренування з боксу за участю чемпіона України Богдана Ямненко.  На спортивному комплексі «Металург» спільно з дошкільним закладом № 31 проведено фізкультурно-музичне свято «У пошуках скриньки здоров’я». Діти залюбки приймали активну участь у спортивних змаганнях і отримали призи та незрівнянні емоції і відчуття смаку перемоги.

В дитсадку № 6 Тиждень здоров’я відзнаменувався фізкультурною розвагою з батьками в молодшій групі «Мы не малые ребята, а веселые котята», а в старших групах - музично - фізкультурною розвагою «Вечір народної рухливої гри», а також концертом вихованців Школи мистецтв  м. Артемівська «Творчість та рух». Для батьків протягом Тижня  працював консультаційний пункт «Планета здоров’я»,  виготовлено папки – пересувки «Профілактика простудних захворювань», «Фітбол – тренажер для всієї родини», «Цілющі диво-овочі». Результатом роботи стало виготовлення сімейних альбомів «Криниця родинної мудрості».

Протягом Тижня в дошкільній установі № 40 педагогічні працівники намагалися максимально активізувати рухову діяльність дітей не тільки шляхом проведення організованих занять з фізичного виховання, а і під час різноманітних рухливих ігор, які сприяли розвитку опорно-мязової та рухової  системи дитячого організму. Було  організовано та проведено музичну розвагу «Їжачок та грибок» в молодших групах,  театралізовану казку «Як Павучок друзів шукав», спортивну розвагу "Пригоди дощової краплинки"  в середніх групах, виступ оздоровчого гуртка «Горизонтальний пластичний балет». Для батьків вихованців випущено буклети "Здоровим будеш - все забудеш", газету "Посміхаймось разом", журнал "Країна здорових новин".

В садочку №59 «Червона квіточка» проведено зустріч зі спортсменкою-волейболісткою Оленою Коваленко - неодноразовим переможцем та призером обласних та Всеукраїнських турнірів з волейболу, яка пройшла у формі інтерв’ю з презентацією фотографій та виставкою  нагород. Діти  з захопленням слухали розповідь гості про її  досягнення у цьому виді спорту, задавали  питання. Після інтерв’ю  зустріч продовжилася у спортивній залі, де  діти та  батьки, розподілені на   команди, змагалися  у грі в волейбол. Дітям сподобалося грати  разом з батьками та відчувати їх підтримку. А батьки відмітили оригінальність та новизну даної форми роботи та висловили бажання  приймати участь у таких заходах і надалі.

В дошкільних закладах міста Артемівська проходив Тиждень «Здоров’я дітей – здоров’я нації».В дошкільних закладах міста Артемівська проходив Тиждень «Здоров’я дітей – здоров’я нації».В дошкільних закладах міста Артемівська проходив Тиждень «Здоров’я дітей – здоров’я нації».