Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 116 гостей.

Школа мистецтв м.Артемівська

Повідомлення про початок процедури розгляду та врахування пропозицій громадськості у проекті “Генеральний план м. Артемівська Донецької області”

Переглядів: 5521
12.03.2014 - 07:52

Проект “Генеральний план м. Артемівська Донецької області” розроблений на підставі рішення Артемівської міської ради від 22.08.2012 №6/27-477 “Про розробку нового генерального плану м.Артемівська” із внесеними до нього змінами рішенням Артемівської міської ради від 27.03.2013 №6/37-665.

Замовник Генерального плану м. Артемівська — Управління муніципального розвитку Артемівської міської ради (далі – УМР).

Розробник — Державне підприємство Український державний науково – дослідний інститут проектування міст «Діпромісто» імені Ю.М. Білоконя.

Мета розробки проекту генплана: визначення принципових напрямків та параметрів розвитку планувальної структури і забудови територій міста, важливих інженерних проблем із врахуванням вимог охорони навколишнього середовища. Це комплексний документ для здійснення стратегічної та оперативної діяльності міської ради та виконавчого комітету у напрямку соціально-економічного розвитку, організації вулично-дорожнього руху, інженерного обладнання і благоустрою, охорони природи, а також визначення черговості освоєння територій. Проект розроблений з урахуванням державних вимог та інтересів територіальної громади і містить принципові рішення щодо функціонального призначення території міста.

СКЛАД ПРОЕКТУ:

- Текстові матеріали (книга):

Том І. Пояснювальна записка.

Том ІІ. Пояснювальна записка «Додатки».

- Графічні матеріали:

  1. Генеральний план (основне креслення).
  2. План існуючого використання території.
  3. Схема розташування населеного пункту в системі розселення.
  4. Схема існуючих планувальних обмежень.
  5. Модель перспективного розвитку населеного пункту.
  6. Схема проектних планувальних обмежень.
  7. Схема вулично – дорожньої мережі, міського (сільського) та зовнішнього транспорту.
  8. Схема інженерного обладнання території (водопостачання та каналізація, теплопостачання та газопостачання, електропостачання, телефонний зв’язок та проводове мовлення).
  9. Схема інженерної підготовки та захисту території.
  10. Схема інженерної підготовки та захисту території.

Зміст містобудівної документації та основні техніко-економічні показники.

 Проект розроблений на розрахунковий етап до 01.01.2036 р. На підставі передбаченого проектом перспективного розвитку економіки, соціальної сфери, інженерно-транспортної інфраструктури передбачається збільшення території міста.

 Демографічний прогноз для м. Артемівськ розроблений на варіантній основі та розрахований з включенням населення смт Красна Гора. На прогнозний період передбачається, що чисельність населення не зміниться і складе на початок 2036 року -  78,6 тис. осіб.

        Проектом передбачається збільшення  частки промислового виробництва у структурі  господарства з 19% до 34,8%, абсолютна чисельність зайнятих у промисловості до 2036 року має зрости з 7,0 тис. осіб  до 13,5 тис. осіб.

З метою створення раціональної планувальної структури міста передбачається зонування території з виділенням наступних функціональних зон за видами переважного використання: сельбищної; виробничо-комунальної; транспортно-складської; зони зовнішнього транспорту; ландшафтно-рекреаційної; зони туристичної діяльності, розвиток якої передбачається за рахунок активізації в місті різних видів туризму: спортивно-оздоровчого, спортивно-пізнавального, культурно-пізнавального, індустріального та історико-культурного.

Сельбищна зона призначена для розміщення кварталів садибної та багатоквартирної забудови, громадських центрів, об’єктів культурно-побутового обслуговування, зелених насаджень загального користування. Вона є найбільшою за територією функціональною зоною міста. Згідно рішень генерального плану подальший розвиток сельбищної зони міста, передбачається у північному південному та південно-західному напрямках. Зона багатоквартирної забудови буде формуватися на території військової частини вздовж вул. Леваневського (середньо- та багатоповерхова забудова) вздовж вул. Ювілейна (багатоповерхова забудова) та вибірково в межах міста. Східна частина ділянки «Військова частина» передбачена як резерв території для реконструкції під багатоквартирну забудову на позарозрахунковий період. Окрім того, за містобудівними та архітектурно-просторовими міркуваннями в центральній частини міста вздовж вул. Червоноармійська передбачається резерв території для реконструкції недіючого промислового підприємства ТОВ «Артемівський лікеро-горілчаний завод - ПЛЮС» під багатоквартирну забудову.

Території, передбачені для розміщення нових промислових підприємств та приватних підприємств, розташовані в промислових районах. Територія промислового підприємства ВАТ «Склоробний завод імені Артема» (не діючий) розглядається як резервна територія для розміщення виробничих потужностей. Виробничо-комунальна зона, що проектується, сформована вздовж вул. Тевосяна.

Загальна кількість зелених насаджень загального користування загальноміського центру та житлових районів на розрахунковий етап складе 200,4га, або 25,4 м2 на 1 людину.

Основними завданнями планувальної організації території міста, закладеної в генеральному плані, є:

  • впорядкування функціонально-планувальної організації території;
  • формування зручних комунікаційних та планувальних зв'язків, що поліпшують структуру міста, а також транспортну доступність до його структурних елементів;
  • формування промислових районів та створення логістичних комплексів, використовуючи вигідне географічне положення міста;
  • комплексна організація системи центрів міста (загальноміського, центрів мікрорайонів та груп житлових кварталів), створення спеціалізованих центрів;
  • розвиток туристичної та рекреаційної сфери;
  • максимальне збереження історичного статусу міста.

В генеральному плані відзначаються наступні пріоритети:

  • створення умов для всебічного розвитку особистості, трудової підготовки, професійного самовизначення;
  • задоволення потреби населення в дитячих дошкільних закладах;
  • розширення мережі позашкільних установ;
  • розвиток мережі установ культури та мистецтва;
  • забезпечення розвитку мережі закладів фізичної культури і спорту;
  • розвиток установ сімейної медицини;
  • створення багатопрофільних підприємств всіх форм власності з метою поліпшення побутового обслуговування населення і надання якісних послуг.

Ознайомлення з проектом “Генеральний план м. Артемівська Донецької області” можливе в будівлі Артемівської міської ради за адресою: м. Артемівськ, вул. Артема, 44. Строк ознайомлення 1 місяць.

Презентація проекту “Генеральний план м. Артемівська Донецької області” відбудеться 14.04.2014 року  о 14.00 в приміщенні клубу ветеранів міського центру культури та дозвілля за адресою: м. Артемівськ, пл.Свободи, 1.

Відповідальний за організацію розгляду пропозицій громадськості  - начальник відділу архітектури і містобудування УМР, головний архітектор міста Сьомченков Л.В.

Повідомлення про початок процедури розгляду та врахування пропозицій громадськості у проекті “Генеральний план м. Артемівська Донецької області” є підставою для подання пропозицій громадськості.

Строк завершення розгляду пропозицій —  12.04.2014 року.

Пропозиції до проектів  містобудівної  документації  мають право подавати:

1) повнолітні дієздатні фізичні особи, які проживають на території міста Артемівська;

2) юридичні особи, об’єкти нерухомого майна яких розташовані на території міста Артемівська;

3) власники та користувачі земельних ділянок, розташованих на території міста Артемівська та суміжних з ним територіях;

4) представники органів самоорганізації населення, діяльність яких поширюється на територію міста Артемівська;

5) народні депутати України, депутати Донецької обласної та Артемівської міської ради.

          Пропозиції, подані особами, не вказаними у зазначеному переліку, або подані після 12.04.2014 року, залишаються без розгляду.

Пропозиції подаються громадянами у письмовому вигляді із зазначенням прізвища, ім’я та по батькові, місця проживання, особистим підписом і повинні містити обґрунтування з урахуванням вимог законодавства, будівельних норм, державних стандартів та правил, відповідно до Порядку подання, розгляду та врахування пропозицій громадськості до проекту генерального плану м. Артемівська, затвердженому наказом начальника УМР від 04.03.2014 №38-н, з текстом якого можна ознайомитися на офіційному веб - сайті Артемівської міської ради: artemrada.gov.ua та в УМР (м. Артемівськ, вул. Артема, 44, каб. 524).

Надані громадськістю пропозиції підлягають реєстрації УМР та розглядаються розробником і замовником проекту генерального плану м. Артемівська у місячний строк. За результатами розгляду пропозицій заявнику надається відповідь про їх врахування або обґрунтована відмова.

Пропозиції можливо надсилати за  адресою: 84500, Донецька область, м. Артемівськ, вул. Артема, 44.

 

ПОРЯДОК подання, розгляду та врахування пропозицій громадськості до проекту генерального плану м. Артемівська