Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 125 гостей.

ExportUA

Інформація управління молодіжної політики та у справах дітей Артемівської міської ради щодо організації оздоровлення та відпочинку влітку 2014 року дітей, що мешкають на території Артемівської міської ради

Переглядів: 3916
18.04.2014 - 12:40

Питання оздоровлення дітей та учнівської молоді розглядається як один із напрямків зміцнення їх здоров’я, яке знаходиться в центрі уваги Артемівської міської ради. 

09.04.2014 року на засіданні виконкому Артемівської міської ради було розглянуто питання "Про організацію оздоровлення та відпочинку дітей, що мешкають  на території Артемівської міської ради, влітку 2014  року". Рішенням виконкому були затверджені: план заходів щодо організації оздоровлення та відпочинку дітей, склад  міської міжвідомчої комісії,  склад комісії із розподілу  путівок для оздоровлення  у літній період 2014 року дітей, які потребують соціальної уваги та підтримки, кошторисна вартість путівки в Артемівському дитячому заміському закладі оздоровлення та відпочинку “Вогник” на 2014 рік.    

За підсумками  поглиблених медичних оглядів серед дітей шкільного віку спостерігається зростання захворювань органів дихання, серцево-судинної системи, органів травлення, ендокринної системи. На сьогоднішній день кожна третя дитина в місті перебуває на диспансерному обліку. Крім того, за станом на 01.04.2014 року в загальноосвітніх навчальних закладах   навчається 1072 дитини пільгових категорій. В першу чергу це :

  • діти – сироти та діти, позбавлені батьківського піклування            - 131                                                       
  • діти, батьки яких постраждали від наслідків аварії на ЧАЕС          - 32
  • діти-інваліди                                                                                          - 192
  • діти з малозабезпечених сімей                                                             - 152
  • діти з багатодітних сімей                                                                      - 565

Слід також звернути увагу на створення необхідних умов для повноцінного відпочинку та оздоровлення талановитих та обдарованих дітей, які впродовж року не лише відмінно навчались, але й достойно представляти навчальні заклади міста  на обласному та всеукраїнському рівнях. Це відмінники навчання, переможці олімпіад, конкурсів, лідери дитячих громадських організацій. Таких дітей у нас 270.

Влітку 2014 року оздоровлення дітей планується проводити у 2 загородніх закладах оздоровлення і відпочинку дітей – це «Райдуга» та  «Вогник». На жаль, в цьому році не буде працювати дитячий заміський заклад оздоровлення та відпочинку ««Часовоярець», в якому мали змогу оздоровитися діти, які мешкають на території м. Часів Яр.

Крім того планується організувати роботу 11 пришкільних таборів з харчуванням на базі загальноосвітніх шкіл міста, де можуть бути оздоровлені 400 учнів, 14  майданчиків без харчування , де матимуть змогу відпочити 305 дітей.  Вже традиційно  буде працювати наметовий табір «Бахмут-2014», в якому планується організувати відпочинок для 60 дітей. Також для школярів планується проведення 262 одноденних та 7 багатоденних походів,  екскурсій, експедицій, в яких будуть задіяні  4079 учнів.

Рішенням виконкому Артемівської міської ради від 09.04.2014 року № 99 відділу освіти Артемівської міської ради  на оздоровлення в дитячих оздоровчих таборах в 2014 році дітей, які потребують соціальної уваги та підтримки  заплановано  виділити 222,7 тис. грн. Також  в 2014 році на оздоровлення дітей та молоді вищезазначеної категорії  на придбання путівок до обласного бюджету буде делеговано 150 тис. грн.

Останні статті на сайті