Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 124 гостя.

Донецька обласна рада

Інноваційні підходи формування дошкільної зрілості у дітей старшого дошкільного віку

Переглядів: 5681
06.05.2014 - 12:04

Відповідно до плану роботи відділу освіти Артемівської міської ради в дитячому садку №31 «Рябінушка» відбувся семінар для керівників дошкільних навчальних закладів з теми «Інноваційні підходи формування дошкільної зрілості у дітей старшого дошкільного віку в процесі реалізації наступності дошкільної та початкової ланок освіти».

Семінар проходив у формі «Методичного конструктору», який допоміг з’єднати технології критичного мислення, соціоігрової педагогіки, інтерактивного навчання. Метою семінару було вдосконалення практики управління та керівництва організації навчально-виховної роботи в дошкільних навчальних закладах в контексті наступної роботи ДНЗ та початкової школи.

Слухачам семінару були представлені інтерактивні форми співпраці з дітьми та батьками, а саме засідання психолого-педагогічного клубу для батьків майбутніх першокласників «В школу з радістю», в якому брали участь учитель НВК №11 Світлана Новиченко, сестра медична старша Тетяна Черняк, практичний психолог закладу Тетяна Мартинова та батьки дітей старшої групи «Смішарики». Дискусійне засідання провела вихователь Олена Коренєва, бінарне заняття «Секрети дружби» - вчитель НВК №11 Наталя Савченко та вихователь старшої спеціальної групи Лариса Нянченко, сюжетно-рольову гру «Будівельна компанія зводить школу» - вихователь Тетяна Чернявська. В ході круглого столу «Підготовка дітей до школи: проблеми та нові підходи» були розглянуті актуальні питання щодо готовності малят до навчання.

Яскравою родзинкою семінару став каста-марафон «Забезпечення перспективності та наступності ДНЗ і початкової школи через організацію різноманітних форм співпраці на освітніх округах». Презентації розкрили форми роботи дошкільних закладів з даного питання.

Підсумком семінару стала вправа «Сходинки успіху», де була проаналізована важливість розглянутих питань. Створені та запропоновані до впровадження рекомендації семінару.

В дитячому садку №31 «Рябінушка» м.Артемівська відбувся семінар для керівників дошкільних навчальних закладів

Останні статті на сайті