Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 308 гостей.

Урядовий портал

Здоровий спосіб життя – потреба сучасності

Переглядів: 3757
03.12.2014 - 15:20

З метою формування і поширення пріоритетів здорового способу життя серед школярів в рамках Місячника здорового способу життя відділ освіти Артемівської міської ради разом з міським Центром дітей та юнацтва провели конкурс агітбригад «Здоровий спосіб життя – потреба сучасності».

15 агітбригад із різних шкіл міста надали на суд журі свої творчі роботи. Завдання кожної команди - доступними, виразними засобами розкрити тему конкурсу. Зробити це належало не професійним артистам, а школярам, яким довелося спробувати свої акторські сили в різних образах, показати вміння виразно прочитати монолог або зіграти коротку сценку. Хтось зробив це краще, хтось-гірше, але всі дуже старалися. Адже агітбригада - це команда однодумців, в якій не повинно бути слабкої ланки. Метою жанру агітбригади є пропаганда, ключовим словом якого має виступати слово «ЗА». І невипадково, саме ця форма так полюбилася юним прихильникам здорового способу життя: кожен творчий колектив виступав за здоровий спосіб життя і порушив актуальні проблеми нашого часу, висміював негативні сторони.

Учні сказали своє тверде «ні» наркотикам, курінню й алкоголю й показали, що здорове харчування, фізкультура і правильно спланований режим можуть зробити людину щасливою і подарувати їй довге і яскраве життя. Крім того, кожна команда представила на конкурс відеопрезентацію або відеофільм власного виробництва на задану тему.

Усі виступи були яскравими і зовсім не схожими один на одного. Але, як і в кожному конкурс, журі уважно спостерігало й оцінювало виступи і визначило переможців: I місце одноголосно було присуджено команді ЗОШ № 18, II місце посіли агітбригади ЗОШ №5 та НВК №11, III - поділили між собою  - ЗОШ № 2 та ЗОШ № 10. Також журі відзначило яскраві, оригінальні виступи команд ЗОШ №12 "12 квартал", ЗОШ №24 "Еверест".

Конкурс показав, що агітбригади в XXI столітті не втратили своєї актуальності: вони дієві, видовищні, переконливі. Хочеться сподіватися, що набуті знання в ході підготовки до конкурсу допоможуть його учасникам не тільки на сцені, але і в буденному житті самим вести здоровий спосіб життя, успішно продовжувати агітацію за нього серед однолітків.