Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 105 гостей.

Урядовий портал

Ювілей Соледарської школи № 14

Переглядів: 2432
24.12.2014 - 07:39

В цвіту рясної черемшини, в тіні акацій запашних звели на білому камінні дім для великих і малих», – так звучить Гімн Соледарської школи №14, яка 20 грудня святкувала свій 105-річний ювілей.

Ювілей – це завжди підсумок прожитих років, здійснених подій. А школі №14 дійсно є що згадати. За 105 років вона бачила чимало: пережила 2 війни, на її очах складалися людські долі, і сьогодні вже праправнуки її перших учнів ходять до школи.

Сьогоднішні події, які відбуваються в Україні, не дозволяють влаштовувати пишні святкування, тому ювілей пройшов у тісному колі, але від того не втратив своєї значущості.

Привітати школу зі святом прийшли почесні гості: Соледарський міський голова Юрій Товстокоренко, головний спеціаліст відділу освіти В’ячеслав Помінов, голова профспілки ПО «Артемсіль» Андрій Попов. Було сказано багато добрих слів на честь школи, її колективу, а головне побажання – миру та процвітання.

У ході свята була розказана історія заснування та становлення школи, її відродження, згадані директори, ветерани педагогічної праці та випускники, які обрали для себе педагогічну стежку.

Концертна програма, підготовлена педагогом-організатором школи №14 Ольгою Борисовою та педагогами Соледарської музичної школи під керівництвом Аліма Нагорського, якнайкраще показала тісну співпрацю цих закладів, таланти їх учнів. Яскравим номером був також танець, створений спеціально для ювілею школи мамою учениці 3 класу, випускницею школи Надією Гордієнко.

Кульмінацією свята став подарунок батьків школі – святковий торт з запаленими на ньому свічками. Але всупереч традиції, свічки на цьому торті задувати не стали як символ того, що життя в школі ніколи не згасне, а очі її педагогів та учнів завжди горітимуть вогнем пізнання.