Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 119 гостей.

Донецька обласна державна адміністрація

Волинські канікули учнів Артемівської школи №18

Переглядів: 3554
15.01.2015 - 10:10

На запрошення волинських друзів учні Артемівської школи № 18, за ініціативи вчителів української мови та літератури Оксани Барської та Ірини Мироненко, провели різдвяні свята в Камінь-Каширському районі в селищі Теклине.

Канікули видалися незабутніми.

Дорога на Волинь була довгою, проте цікавою. Спочатку школярі з екскурсією відвідали м. Київ: проїхали його визначними місцями, побували на головній ялинці нашої країни. Потім дісталися до м. Ковеля, де їх зустріли, – і вже через кілька годин були в селі Теклине. Господарі будинку, де мешкали діти, були добрими, щедрими, гостинними.

Артемівці побували в школах в с. Черче та с. Теклине Камінь-Каширського району. Теплий прийом із хлібом-сіллю, піснями, цікавими інтерактивними іграми, солодким столом сприяв найскорішому зближенню між школярами зі Сходу та Заходу. На Святвечір хлопці та дівчата готували дванадцять пісних страв, були на святковій службі в церкві, показували вертеп. На Різдво колядували та самі зустрічали колядників. Теплий прийом Камінь-Каширських друзів залишив приємні спогади в серцях наших дітей.

Та на цьому подорож не закінчилася. Користуючись можливістю, учні відвідали старовинне місто Луцьк. Побачили Луцький замок Любарта (історія замку захоплює). І це ще не все. Волинь – батьківщина видатної української поетеси Лесі Українки. Тож, була ще одна незабутня екскурсія в селище Колодяжне, де знаходиться садиба Косачів. Старшокласники довідалися, звідки черпала натхнення для створення своїх шедеврів Леся, як вона проводила вільний час, де зустрічала гостей. На зворотному шляху бахмутчан знов очікував Київ, зокрема, історичні пам’ятки: Софійський Собор та сучасний Музей води.

Серед учнів ще довго триватимуть розповіді про цікаву, захоплюючу зимову подорож – канікули, дійсно були вражаючими.

На запрошення волинських друзів учні Артемівської школи № 18, за ініціативи вчителів української мови та літератури Оксани Барської та Ірини Мироненко, провели різдвяні свята в Камінь-Каширському районі в селищі Теклине.На запрошення волинських друзів учні Артемівської школи № 18, за ініціативи вчителів української мови та літератури Оксани Барської та Ірини Мироненко, провели різдвяні свята в Камінь-Каширському районі в селищі Теклине.На запрошення волинських друзів учні Артемівської школи № 18, за ініціативи вчителів української мови та літератури Оксани Барської та Ірини Мироненко, провели різдвяні свята в Камінь-Каширському районі в селищі Теклине.На запрошення волинських друзів учні Артемівської школи № 18, за ініціативи вчителів української мови та літератури Оксани Барської та Ірини Мироненко, провели різдвяні свята в Камінь-Каширському районі в селищі Теклине.На запрошення волинських друзів учні Артемівської школи № 18, за ініціативи вчителів української мови та літератури Оксани Барської та Ірини Мироненко, провели різдвяні свята в Камінь-Каширському районі в селищі Теклине.