Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 134 гостя.

Донецька обласна державна адміністрація

Проект з енергоефективного мислення проводиться в дошкільних установах м. Артемівська

Переглядів: 4606
03.02.2015 - 13:21

Що нам потрібно для повноцінного життя? Чисте повітря і вода, світло і тепло, натуральні продукти харчування, здорова природа. З кожним роком планеті, на якій ми живемо, все важче «дихати» від нашого нескінченного споживання, що залишає після себе бруд і сміття, виснаження природних ресурсів.

Всім відомо, що виховання дбайливого ставлення до довкілля починається з раннього дитинства. Тому вихователі дошкільних установ міста розвивають у дітей цілісне сприймання природи у гармонійному поєднанні пізнавальних, етичних, естетичних, практичних мотивів взаємодії з нею, заохочують до спостереження за рослинами, тваринами, птахами, їх будовою, ростом, живленням, значенням для людини та природного оточення, показують важливість екологічно-доцільної поведінки в природі. В нагоді для педагогів-дошкільників стала розмальовка «Живи зеленіше», видана завдяки фінансовій підтримці Посольства Великої Британії в Україні в рамках проекту «ЗелЕнЕ» (ЕнергоЕфективне) мислення – зелене майбутнє Донеччини». Таку цікаву і корисну книжку дошкільники отримали у січні в результаті співпраці міського методичного кабінету відділу освіти Артемівської міської ради з громадською організацією «Летавиця», яка виконує даний екологічний проект.

В рамках проекту в дошкільних установах міста були проведені тематичні заняття, під час яких з вихованцями були проведені бесіди, дискусії, дидактичні ігри, бесіди екологічного напрямку, організовані екскурсії і, безумовно, робота в книжках-розмальовках «Живи зеленіше», де показано як простими діями і дбайливим ставленням кожен може допомогти планеті зберегти здоров’я і продовжити життя, зробивши її зеленішою, яскравішою і здоровою.

Так, педагогами дитячого садка №24 «Сонечко» було проведено серію тематичних занять «Юні друзі природи». Малюки подивилися мультимедійну презентацію по заощадженню електроенергії, намалювали екологічні знаки для фасування сміття. Вихованці старшої групи «Капітошка» провели дискусію з вихователем за круглим столом з теми «Чисте повітря». А наприкінці дня, діти із великим задоволенням виготовили годівнички для птахів, горщики для квітів та багато корисних дрібниць з непридатних речей.

Проведення дидактичних ігор з вихованцями дошкільного закладу №25 «Що спочатку, а що потім?», «Знайди помилку та виправ», «Як вчинити?», міні-вікторини «Правила економіки виконуємо – природу зберігаємо», читання екологічних казок «Історія про сумну краплинку», «Як людина приручила рослину» та рішення проблемних ситуацій поширило уяву дітей про оточуючий світ та проблеми, які існують у ньому, дозволило знайти шляхи вирішення деяких із них. Діти вигадували незвичайні історії, ставили один одному запитання за змістом посібника та літератури, ділилися знаннями із особистого досвіду за проблемою. Організація трудової діяльності (догляд за кімнатними рослинами, вирощування цибулі, ручна праця), розмальовка сторінок посібника та малювання за темою дало змогу дітям закріпити отриманні знання на практиці.

У дошкільному навчальному закладі №39 «Кульбабка» вихователі провели серію занять «Наша планета – Земля», в ході яких діти проявили велику активність, показали знання про навколишній світ природи, виявили бажання берегти довкілля, допомагати природі, оберігати її від шкідливого втручання людини. Дітлахи мали змогу попрацювати з брошурами «Живи зеленіше» разом з батьками вдома, бо перед дошкільним закладом стоїть завдання – розкрити батькам необхідність виховання у дітей екологічної культури та дотримання правил економного витрачання енергії.

В дитячому закладі №54 «Світлячок» відбувся тематичний день «Ми з природою дружимо». В гості до малят завітали Катруся та Андрійко, які розповіли малюкам, як простими діями і дбайливим ставленням кожен з нас може допомогти планеті зберегти здоров’я і продовжити життя, зробивши її зеленішою, яскравішою, здоровою. Разом з гостями малюки закріпили правила поводження в природі, пограли в екологічні ігри, організували виставку малюнків «Збережемо нашу планету». Вихованці старшої групи «Сонечко» разом з батьками виготовили книжки – саморобки «Її величність Електрика», на сторінках яких розповіли про необхідність заощадження електрики, надали практичні поради та нагадали про правила безпечної поведінки у поводженні з електропобутовими приладами.

Бережіть природу! Ніхто не зможе зберегти її крім нас самих. Ми - частина природи, і оберігаючи її, ми оберігаємо себе.

В рамках проекту «ЗелЕнЕ» (ЕнергоЕфективне) мислення – зелене майбутнє Донеччини» в дошкільних установах м.Артемівська були проведені тематичні заняття, бесіди, дискусії, ігри і робота в книжках-розмальовках «Живи зеленіше»В рамках проекту «ЗелЕнЕ» (ЕнергоЕфективне) мислення – зелене майбутнє Донеччини» в дошкільних установах м.Артемівська були проведені тематичні заняття, бесіди, дискусії, ігри і робота в книжках-розмальовках «Живи зеленіше»В рамках проекту «ЗелЕнЕ» (ЕнергоЕфективне) мислення – зелене майбутнє Донеччини» в дошкільних установах м.Артемівська були проведені тематичні заняття, бесіди, дискусії, ігри і робота в книжках-розмальовках «Живи зеленіше»В рамках проекту «ЗелЕнЕ» (ЕнергоЕфективне) мислення – зелене майбутнє Донеччини» в дошкільних установах м.Артемівська були проведені тематичні заняття, бесіди, дискусії, ігри і робота в книжках-розмальовках «Живи зеленіше»В рамках проекту «ЗелЕнЕ» (ЕнергоЕфективне) мислення – зелене майбутнє Донеччини» в дошкільних установах м.Артемівська були проведені тематичні заняття, бесіди, дискусії, ігри і робота в книжках-розмальовках «Живи зеленіше»